nikola sedlak8898

ŠAH VESTI

Sedlak pobedio Perunovića

Velemajstor Nikola Sedlak pobedio je večeras reprezentativnog kolegu Miloša Perunovića iz Beograda u petom kolu državnog prvenstva za šahiste, koje se igra u Subotici.  Subotičanin je kao crni, vezanim pešacima na „e“ i „f“ liniji, zapretio izvođenjem dama, pa se Perunović predao posle 44 poteza iako je imao dva skakača i tri pešaka protiv pet protivničkih pešaka. 
Dušan Popović je naneo drugi poraz za redom Branku Damljanoviću, kao i Nikola Nestorović, koji je crnim figurama pobedio Novaka Čabarkapu. 
Remijem su završene partije Aleksandar Inđić-Igor Miladinović, Borko Lajthajm-Robert Markuš i Dejan Nestorović-Ivan Šarenac. Sedlak je preuzeo vođstvo na tabeli sa 3,5 poena, ispred Markuša, Šarenca i Inđića sa po pola poena manje. 
Po 2,5 poena imaju Dejan Nestorović, Miladinović, Perunović I Popović, po dva Lajthajm, Nikola Nestorović i Damljanović, dok je Čabarkapa trenutno poslednji sa 1,5 poena. 
U šestom kolu sutra (15.30) igraju: Šarenac-Damljanović, Markuš-Popović, Miladinović-Lajthajm, Nikola Nestorović-Inđić, Sedlak-Čabarkapa, Dejan Nestorović-Perunović.  Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a šampionat se završava 17. aprila.

Povezana vest:  KUGLANJE, Nova kuglana u hotelu Izvor u Aranđelovcu