Prvenstvo Srbije za seniore Osvajaci medalja u singluBADMINTON
Simićev šampionski sjaj u Novom Sadu
 
Milici Simić pripala je glavna uloga 21. Prvenstva Srbije za seniore održanog 3. i 4. maja 2014. u sportskoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rumenci, nadomak Novog Sada, koje su organizovali Badminton savez Srbije i Badminton klub Novi Sad pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Novog Sada, a uz pomoć kompanija „Yonex“ i „Tin šped“. Simićeva je, kao i lane, osvojila maksimalna tri najsjajnija odličja čime je ponela epitet najuspešnijeg takmičara na šampionatu. Prvog dana u tandemu sa svojim klupskim kolegom iz Novog Sada Ilijom Pavlovićem sačuvala je titulu u mešovitim parovima savladavši u finalu kruševačko-beogradsku kombinaciju Borko Petrović, Anja Janić. U ženskom dublu, u paru sa novom saigračicom Bojanom Jovanović iz Dinama budući da je njena prošlogodišnja saigračica Sandra Halilović propustila prvenstvo, stigla je do zlata pobedivši u finalu Kruševljanke Natašu Pavlović i Mariju Sudimac.
Tačku na fenomenalan vikend u Novom Sadu Simićeva je stavila u najprestižnijoj konkurenciji. U singlu je stigla do svoje sedme uzastopne titule državnog prvaka pošto je u finalu, posle tri seta, savladala jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira Lenu Janić.
-Presrećna sam. Celo prvenstvo u Novom Sadu sam doživela veoma emotivno. Imala sam dugu pauzu zbog zdrastvenih problema i polako sam počela da se vraćam u formu, a posle mnogo vremena, u Novom Sadu sam prvi put zaigrala u sve tri konkurencije. Iako su me mnogi smatrali za favorita ja sebe tako nisam doživljavala. Imala sam samo jedan cilj a to je da pružim svoj trenutni maksimum. Ipak, na kraju sam ponovila prošlogodišnji uspeh u šta nisam na startu verovala. Velike zasluge za to imaju i moji partneri u parskim konkurencijama. Ilija je odigrao fenomenalan turnir. Isto važi i za Bojanu s kojom sam u Novom Sadu pri put stala u dubl. Bila je na visini zadatka od početka do kraja. Super je pratila igru i na kraju smo zasluženo trijumfovale – kazala je Milica Simić i dodala – Ovu priliku koristim da se još jednom zahvalim Savezu, kolegama iz reprezentacije i prijateljima koji su mi pomogli da se posle duge pauze na teren vratim još jača i odlučnija.
U muškom dublu je došlo do promene na tronu. Na vrh su zaseli Miodrag Kaličanin (Beograd) i Borko Petrović (Zmajevi, Kruševac) koji su u finalu savladali Nikolu Arsića (Beograd) i Dragoslava Petrovića (Zmajevi, Kruševac). Branioci titule Igor Bjelan (Beograd) i Ilija Pavlović su morali da se zadovolje bronzom. Do promene vladara došlo je i u, ove godine, ubedljivo najjačoj konkurenciji – muškom singlu. Veliki broj takmičara je konkurisao za titulu koja je posle mnogo neizvesnih i kvalitetnih mečeva na kraju pripala Igoru Bjelanu, šampionu iz 2012. Do četvrtog državnog zlata u singlu Bjelan je stigao pobedivši u finalu svog klupskog kolegu Nikolu Arsića. Prošlogodišnji pobednik Ilija Pavlović osvojio je bronzano odličje.
-Bilo je ovo veoma stresno prvenstvo za mene. Prvog dana Ilija i ja nismo uspeli da odbranimo titulu u dublu i to kao da mi je dalo još veći motiv da pružim sve od sebe u singlu. Osećao sam da mi je u nedelju „biti ili ne biti“. Od početka sam bio maksimalno fokusiran. Išao sam od meča do meča, a kada sam u polufinalu savladao Dragoslava Petrovića, pomislio sam da ne smem da ispustim titulu. U finalu, protiv fenomenalnog Nikole Arsića, izvukao sam iz sebe poslednji atom snage. Koliko je bio težak turnir najbolje pokazuje činjenica da su u finalu obojicu počeli da hvataju grčevi. Bio sam koncentrisaniji u uspeo da stignem do velikog uspeha – bio je presrećan Bjelan posle šampionata na kojem su se za titule, koje su osvajačima donele i zvanje sportiste nacionalnog razreda, borili takmičari iz deset klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Halianthus (Novi Sad), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo, BK Fanatik (Vršac) i BK Ekstaza (Latković).
Medalje su osvojili – Muškarci pojedinačno: Igor Bjelan (Beograd), Nikola Arsić (Beograd), 3. Ilija Pavlović (Novi Sad), Dragoslav Petrović (Zmajevi, Kruševac); Žene pojedinačno: Milica Simić (Novi Sad); Lena Janić (Beograd), 3. Bojana Jovanović (Dinamo, Pančevo), Anja Janić (Beograd); Muški parovi: 1. Miodrag Kaličanin (Beograd) / Borko Petrović (Zmajevi, Kruševac), 2. Nikola Arsić (Beograd) / Dragoslav Petrović (Zmajevi, Kruševac), 3. Igor Bjelan (Beograd) / Ilija Pavlović (Novi Sad), Andrija Doder (Beograd) / Nemanja Stanimirović (Zmajevi, Kruševac); Ženski parovi: 1. Bojana Jovanović (Dinamo, Pančevo) / Milica Simić (Novi Sad), 2. Nataša Pavlović / Marija Sudimac (Zmajevi, Kruševac), 3. Anja Janić / Lena Janić (Beograd), Marija Bulatović / Andona Milovanović (Clear, Beograd); Mešoviti parovi: 1. Ilija Pavlović / Milica Simić (Novi Sad), 2. Borko Petrović (Zmajevi, Kruševac) / Anja Janić (Beograd), 3. Miodrag Kaličanin (Beograd) / Nataša Pavlović (Zmajevi, Kruševac), Nemanja Stanimirović (Zmajevi, Kruševac) / Bojana Jovanović (Dinamo, Pančevo).
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazane trke u Semeringu