Djuric sa novim predsednikom Svetske softbol federacije MekdejlomPriznanje za predsednika Softbol saveza Srbije, Đurić potpredsednik BSF i SESA

Posle sastanka koji je održan u Istanbulu, predsednik Softbol saveza Srbije i zvanično je imenovan za potpredsednika Jugoistočne evropske softbol asocijacije (SESA) i Balkanske softbol federacije (BSF. Predsednik ove dve mlade asocijacije je Sahin Komorču iz Turske, a generalni sekretar je Juri Alkalaj iz Bugarske, koji je i potpredsednik Evropske softbol federacije. Želja čelnika ove dve asocijacije je da se napravi međunarodni turnir u Beogradu.
-Još prošle godine sam u razgovoru sa čelnicima ovih federacija, izrazio želju da budem aktivnije angažovan na promociju softbola u našem regionu. Čast mi je i trudiću se da pomognem razvoj softbola. Pre dve godine smo organizovali juniorski Evropski kup u Zaječaru. Moja je želja da 2015. godine Beograd u junu mesecu bude domaćin dva velika takmičenja, koja bi se održala u isto vreme, seniorske slou pič Balkanijade i seniorskog prvenstva Jugoistočne Evrope. Taj predlog sam već predložio generalnom sekretaru BSF Juriju Alkalaju. Verujem da ćemo imati podršku u organizaciji od strane Ministarstva omladine i sporta – istakao je Slobodan Đurić.
Uz Srbiju članice BSF i SESA su Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Grčka, Rumunija, Slovenija i Turska. U planu je da članica postane i Mađarska.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER 2010, Felix Loch postao najmlađi olimpijski šampion u sankanju