Perunicic i Kajdoci1

Peruničić: Kajdočijeve medalje veliki uspeh srpskog sporta

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je danas da medalje reprezentativca u dizanju tegova Tamaša Kajdočija predstavljaju veliki uspeh srpskog sporta.
Peruničić je priredio prijem za Kajdočija, koji je na prvenstvu Evrope u Poljskoj osvojio tri medalje, jednu srebrnu i dve bronzane.
-Ovo je veliki uspeh za naš sport, samim tim što su to prve evropske medalje u istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova. Ova tri odličja pokazuju da rad, trud i odricanje daju vrhunske rezultate. Želim ti da nastaviš u istom ritmu i ponovo nas obraduješ svojim nastupima – poručio je Peruničić.
Peruničić je istakao da je Ministarstvo omladine i sporta druga kuća svih sportista i da mu je drago kada mladi sportisti osvajaju medalje i obaraju rekorde, posebno kada su u pitanju neprofitabilni sportovi.
Predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova Milan Mihajlović zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta koje je prepoznalo kvalitet ovog mladog sportiste i pomoglo mu da svoj trud kruniše vrednim sportskim rezultatom.
Prijemu su prisustvovali i pomoanik ministra za sport Dragan Atanasov, trener Tamaša Kajdočija Stipan Vert, kao i predstavnici Saveza Srbije za dizanje tegova. 
Kajdoči, član KDT ?Spartak? iz Subotice, na šampionatu u Poljskoj oborio je državne rekorde, a prema kategorizaciji za vrhunske sportiste Republike Srbije ostvario je međunarodni rang u seniorskoj konkurenciji.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crveno beli odlični na Banjici, Livia Santo blistala u Zrenjaninu