10 maj - promocija softbola u Sremskoj KameniciSoftbol savez Srbije sproveo prezentaciju u Sremskoj Kamenici u okviru akcije „Za srećnije detinjstvo“

Sremska Kamenica 10. maja videla je sport – softbol. Puno dece i ljudi bilo je na tribinama, da u okviru akcije “Za srećnije detinjstvo“ pozdravi mlade sportiste. Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada, Aleksandar Petrović otvorio je sportski dan. Softbol je izazvao najviše pažnje, odigran je prijateljski meč, od sat ipo vremena.
Mladi su uživali gledajući ga. Bilo je tu i mladih sa posebnim potrebama, koji su mogli videti i probati loptice i palice. Treneri Milan Đorđević i Kristina Grujičić (oboje sa zvanjem Operativni trener softbola) podelili su juniorske i kadetske reprezentativke. Na kraju jedna ekipa je osvojila 5 a druga 4 poena, za pravo uživanje gledalaca. Meč je posmatrao kordinator reprezentativnih selekcija Predrag Stupar. A Maniša Čanak sudio je bez greške, uz asistenciju Sare Marković, koja je obavljala i funkciju komentatora, preko ozvučenja.
Plavi: Katarina Skočić, Sandra Jovanović, Đurdjina Stojković, Jovana Jovanović, Marija Savić, Sandra Terzić, Katarina Karić, Teodora Udovičić, Florentina Bedić, Nikol Mesaroš.
Crveni: Ivona Čikoš, Aleksandra Stojković, Katarina Grujičić, Ivana Kuzmanović, Nataša Kostić, Nevena Udovičić, Nevena Kostić, Katarina Kačarević, Marija Novak, Andrijana Jovanović, Kristina Pekanović, Nađ Torma.
SOS kanal je ispratio akciju, uz veliki broj lokalnih medija. A domaćini iz SD Fruškogorac, sa predsednikom savom Strajnićem su obezbedili ručak za softbol reprezentaciju i sokove Feshta, vodu Minakva i grickalice Chipsway iz Čačka.
Prezadovoljan sam. Nadam se da će Sremska Kamenica uskoro biti rasadnik softbol talenata. Raduje i što u ovom mestu već imamo malde softbolašice Andrijanu Jovanović i Maju Novak. Čestitam i svim ostalim juniorkama i kadetkinjama, koje su došle iz Beograda, Sombora i Subotice. Softbol savez Srbije, će nastaviti sa ulaganjem u reprezentativne aktivnosti i promociji softbola po Srbiji. A to sve ne bi mogli bez pomoći Ministarstva omladine i sporta, koje finansira naše programe – istakao je Slobodan Đurić, od nedavno potpredsednik Balkanske softbol federacije.

Povezana vest:  NHL rezultati, utorak 2. februar