AA tennis ball racquetVelika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za osnovce u Srbiji „SPORTOM PROTIV NASILJA“

NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Jedinicom za prevenciju nasilja, u sredu 04. juna 2014. sa početkom u 10.00 do 12.00 časova organizuje predstavljanje i početak velike akcije „SPORTOM PROTIV NASILJA“ koja će obuhvatiti školsku godinu 2014/15 i biće održana širom Srbije u preko 300 Osnovnih škola. Kroz ovu akciju deca (uzrasta od 7 do 14 godina) će se upoznati sa programom „Svetske teniske federacije“ ( International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.
Na zabavan i motivacioni način deci će biti predstavljen tenis i deca će se upoznati sa osnovnim pravilima igre. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa I lakših loptica, deca imaju mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Iskustva stečena na prezentaciji mogu se koristiti u školi, a u narednom periodu će se organizovati i obuka profesora fizičkog vaspitanja.
NIS je višegodišnji generalni sponzor TSS-a koji podržava u okviru programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života, negovanja mladih talenata i borbi protiv nasilja u sportu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Šestoro na Svetskom kupu u Nemačkoj