Serbian Youth International NOVI SAD 2013 Ucesnici 04BADMINTON
Preko 100 takmičara iz devet zemalja na SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2014

Sve je spremno za novi badminton spektakl. Od 13. do 15. juna 2014. Novi Sad i Srbija biće domaćini velikog međunarodnog turnira koji će okupiti preko 100 takmičara iz devet zemalja. Pod svodovima Sportskog centra „Slana bara“ u naredna tri dana svoje badminton umeće demonstriraće badmintonci i badmintonke uzrasta do 9, 11, 13, 15 i 17 godina iz Alžira, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i, naravno, Srbije. Promoter drugog po redu SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2014, koji organizuju Badminton savez Srbije i Badminton klub Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Muzeja grada Novog Sada i Turističke organizacije Novog Sada, i koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton federacije biće Dragoslav Petrović, naš najbolji junior i prvi srpski badminton olimpijac koji će se u avgustu takmičiti na Olimpijskim igrama mladih u Nanđingu.
„Najbogatija i najuspešnija takmičarska sezona se završava na najlepši mogući način – organizacijom Drugog srpskog opena – SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2014. Odziv je odličan. Pored brojnih evropskih zemalja učestvovaće i izuzetno nam dragi gosti iz Alžira. Poređenja radi na turniru Swiss youth International, koji je održan pre sedam dana, učestvovao je manji broj zemalja. Srbija, koja se kao domaćin dokazala kao izuzetni organizator a kao država koja ima evropskog viceprvaka do 15 godina i mladog olimpijca, ovim turnirom kao i brojnim aktivnostima potvrdila je svoje mesto na svetskoj i evropskoj badminton mapi. Bez Grada Novog Sada, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i kompanija i prijatelja Badminton savez Srbije ne bi bio u prilici da drži izuzetno visok nivo organizacije i rezultata i da konstantno ide napred“, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.
Takmičenje, koje će okupiti neke od najboljih evropskih mladih igrača, startuje u petak od 10,30 časova mečevima u grupi. Istog dana od 17 časova biće Svečano otvaranje na kojem će prisustvovati brojni zvanični predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Grada Novog Sada, Balkanske badminton asocijacije i brojnh prijatelji i sponzori. U subotu se nastavljaju okršaji od 10,30 časova. Finala će se igrati u nedelju od 13 časova. U najmlađoj uzrasnoj kategoriji igraće se samo pojedinačne konkurencije, dok će se u ostalim kategorijama, pored singla za medalje boriti i muški i ženski parovi.
Inače, organizaciju ovog izuzetno značajnog internacionalnog takmičenja su podržali Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Univerzitetski sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije „Tin šped“, Saobraćajno preduzeće „Lasta“,“Zlatiborac“, „Yonex“ i „Naša Koka“.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pobeda Beograda, poraz Partizana u Ligi šampiona