sportske igre mladihOtvorene Sportske igre mladih Srbije

Sportske igre mladih Srbije, koje za cilj imaju promociju zdravog načina života i prijateljstva kod dece, svečano su otvorene danas na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.
Igre je svečanim paljenjem plamena zvanično otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.
On je poželeo mladima da postignu „što više golova, poena i da ostvare što bolje rezultate“, ali pre svega da uživaju u druženju.
-Želim vam uspešan kraj školske godine i početak raspusta na ovakav način. Beograd je stao iza ove manifestacije, jer je važno da se neguje duh igara i takmičenja. Verujem da će sledeća školska godina proteći sa mnogo sličnih manifestacija – izjavio je Mladenović.
Otvaranju su prisustvovali predsednik Organizacionog odbora Igara Zdravko Marić i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković koji su mladima poručili da „nikada ne odrastu“ i da u duši „zauvek ostanu deca“.
Projekat se sprovodi uz veliku podršku Vlade Srbije i biće završen 27. juna u Beogradu.
Mališani su se danas nadmetali u uličnom basketu i fudbalu, između dve vatre i trčanju na 60 metara, a takmičenja u 10 sportova biće još održana u Novom Beogradu, Zemunu, Boru, Nišu, Kragujevcu, Kruševcu, Novom Pazaru, Pančevu, Vršcu, Novom Sadu, Subotici.
Najuspešniji takmičari učestvovaće na završnom delu Sportskih igara mladih u Splitu.
Sportske igre mladih prvi put su organizovane u Hrvatskoj pre 18 godina i od tada okupljaju veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, najpre iz Hrvatske, a potom i iz Bosne i Hercegovine. Igre su u međuvremenu postale jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u regionu.
Od ove godine Sportske igre mladih biće organizovane i u Srbiji. Cilj igara je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije, kako bi druženjem kroz sport i zabavu, sa mladima iz regiona razvijali prijateljstvo, solidarnost i toleranciju.

Povezana vest:  BEJZBOL, Varaždinci osvojili peti Novi Sad Indoor Baseball turnir