Pocetak trkePARAGLAJDING
Desant na Sićevo
 
Narednog vikenda (27.-29. juna) u Sićevu pored Niša, održaće se „Sićevo open 2014″  takmičenje u paraglajdingu. Discipline prelet i precizno sletanje, okupiće više od 70 takmičara iz zemlje i inostranstva. Organizatori takmičenja su Paraglajding klub „Grunf“ iz Niša i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Po drugi put ove godine, u isto vreme, okupiće se takmičari u obe discipline na jednom mestu.
Organizatori očekuju veliki odziv takmičara, jer je metereološka prognoza za sada obećavajuća. Takmičenje „Sićevo open 2014″ je drugo kolo lige Srbije za obe discipline. Najbolje plasirani piloti na završetku lige, stiču mogućnost nastupanja za nacionalni tim Srbije u paraglajdingu.
Stanovnici Sićeva već su naviknuti na prizore paraglajdera na nebu iznad svog sela, jer su 2008. godine upravo tamo bila održana Evropska prvenstva za ove dve discipline. Svrljiške planine i cela okolina Niša, odličan su teren za održavanje takmičenja u paraglajdingu, pa je iz tog razloga za malo mesto Sićevo, čulo mnogo ljudi širom sveta.
Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol preko Zvezde do novog Kupa