Turksh Airlines  strelicarstvoTurkish Airlines produžava sponzorstvo Svetskog streličarskog saveza do 2015. godine
 
Turkish Airlines, zvanična avio kompanija Svetskog streličarskog saveza, najavila je produženje sponzorstva saveza i međunarodnih takmičenja u streličarstvu.
Kao dugogodišnji sponzor Svetskog prvenstva u streličarstvu i drugih međunarodnih događaja, kompanija Turkish Airlines obnovila je partnerstvo sa Svetskim streličarskim savezom do kraja sezone 2015. godine.
Turkish Airlines postala je zvanični avio prevoznik Svetskog streličarskog saveza prilikom održavanja prvog Svetskog šampionata 2006. godine. Kompanija je podržavala razvoj Svetskog šampionata i put koji je streličarstvo prešlo dok nije postalo jedan od standardnih olimpijskih sportova.  Organizacija će zadržati ekskluzivnost među avio kompanijama za vreme produženja ugovora.
Za vreme produženja ugovora, važiće sertifikat za dodatni prtljag koji se odnosi na 12 kg prtljaga namenjenog za streličarsku opremu. Dostupan svim sportistima, zaposlenim i zvaničnicima koji putuju na svetske događaje u streličarstvu, novi sertifikat dostupan je na vebsajtu Svetskog streličarskog saveza i potrebno ga je pokazati prilikom čekiranja.
U poslednjih osam godina, Turkish Airlines, globalna avio kompanija, svedok je prednosti koje je veza sa Svetskim streličarskim savezom i porast vidljivosti ovog sporta donela kompaniji. Streličarstvo se sada redovno prenosi na televizijskim kanalima širom sveta, deo je jednog od najuzbudljivijih takmičenja uživo za vreme Olimpijskih igara i privlači značajnu medijsku pažnju.
Turska je bila domaćin faze Svetskog prvenstva u streličarstvu u Antaliji od prvog takmičenja 2006. god., a u 2013. god., svetska takmičenja u streličarstvu održana su u Beleku. Juniori među turskim streličarima beleže konstantan uspeh, i osvajaju medalje na svetskim takmičenjima u streličarstvu za mlade i svetskim takmičenjima u streličarstvu u dvorani u poslednjih šest meseci.
Predsednik Svetskog streličarskog saveza, prof. dr Ugur ERDENER kaže: „Izuzetno smo zahvalni kompaniji Turkish Airlines za kontinuiranu podršku, ne samo našem savezu već našim sportistima, zvaničnicima i zaposlenim koji putuju na sportske događaje širom sveta. Turkish Airlines najbolja je avio kompanija u Evropi – i avio kompanija koja vodi računa o svojim putnicima i izuzetnosti, u avijaciji i u sportu.“
Povezana vest:  BIATLON, Rastić zauzeo 95. mesto u sprintu na 10 kilometara na SP, Norvežani Bo šampion