Dragan Martinovic u pobednickom letuPARAGLAJDING
Sokolica iznedrila sokola

Proteklog vikenda (27.-29. juna) na terenima Sićeva i Niške banje, održano je takmičenje u paraglajdingu „Sićevo open 2014″. Piloti paraglajdera takmičili su se u dve discipline, prelet i precizno sletanje.
Među preletačima, najbolji je bio Dragan Martinović iz Praglajding kluba „Sokolica“ – K. Mitrovica. On je u tri dana najbrže preleteo 128km. Iza sebe je ostavio drugoplasiranog Huga Robena, takmičara iz Holandije i Predraga Dudića iz PK „Golija“ – Raška koji je osvojio bronzanu medalju.
-Izuzetno mi je draga ova pobeda, jer je prva u mojoj letačkoj karijeri. Svi takmičari su vrhunski leteli i nije bilo lako. Zaista su nijanse odlučivale o pobedniku. Čestitam takmičarima na fer i korektnoj borbi u vazduhu. – izjavio je Dragan Martinović, reprezentativac Srbije u paraglajdingu.
U drugom delu takmičenja u disciplini precizno sletanje, posle pet serija najbolji na sletanju bio je Đorđe Petrović iz AK „Beograd“, dok su Lukaš Kolašček iz Češke i Goran Đurković iz PK „Berkut“ – Vršac, zauzeli drugo i treće mesto.
U ekipnim plasmanima, najbolje plasirana ekipa u preletu je bio tim PK „Ares“ – Beograd, dok je među preciznim letačima, po treći put za redom briljirao tim KVS „Košava“ – Surčin.
Vreme je poslužilo takmičare i organizatore, pa su sva tri takmičarska dana bili i letački dani.

Povezana vest:  Zorana Arunović osvojila drugo srebro u Minhenu