DSC 0128

„Tahir Šesti“ pobednik trke „Pehar predsednika Republike“

Galoper Tahir Šesti sa džokejom Željkom Ilićem pobedio je danas u najvećoj konjičkoj trci sezone „Pehar predsednika Republike“ na beogradskom hipodromu.
Grlo vlasnice Vesne Serdar iz Hrvatske u uzbudljivoj završnici trke prvo je prošlo kroz cilj, osvojivši lovorov venac i novčanu nagradu od 400.000 dinara, a stazu od 2.400 metara prešlo je u vremenu 2:39,90 minuta.
Drugo mesto zauzelo je grlo Blek Monk sa Albertom Saninom u sedlu, dok je trećeplasirani galoper Idžn Vorning sa džokejom Rizvanom Sakićem.
Trci su prisutovale savetnice predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Jasmina Mitrović – Marić, koja je pobedniku Iliću uručila pehar, i Stanislava Pak – Stanković.
„Ovo je prijatan dan za Beograd i Srbiju. Ono što je mene danas oduševilo je da veliki broj dece pokazauje interesovanje za konjički sport, što nam daje nadu da ovaj sport ima budućnost u Srbiji. Prostor na hipodromu je sjajan, međutim, mora da se osmisli i renovira, da bude drugačiji i bolji“, poručila je Mitrović-Marić.
Ona je direktoru Hipodroma Beograd Branislavu Jovanoviću prenela čestitke predsednika Republike na uspešnoj organizaciji atraktivnog događaja.
Pak – Stanković je istakla da hipodrom poseduje veliki potencijal i da može da postane mesto koje će biti ponos Beograđana.
-Svi smo svesni koliko je učinjeno da bi hipodrom danas izgledao ovako. Nadamo se da će zajedničkim naporima svih državnih organa i onih koji upravljaju hipodromom objekat izgledati mnogo bolje i lepše, da bude poznat u svetu i sa više međunarodnih takmičenja – rekla je Pak-Stanković.
Pored trke galopera, na stazi kraj Careve ćuprije održan je i „86. srpski kasački derbi“, gde je pobedila Paris Oks, grlo iz ergele Đuričić. Druga je bila Petresa vlasnika Mirka Oračića, a treća Natalija E, vlasnika Đorđa Đakovića.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Šmit se povlači pre Igara u Sočiju

Posetioci su mogli da uživaju u konjičkoj paradi i počasnoj straži koju su izveli pripadnici konjičke brigadne policije na treniranim konjima.