Detalj sa utakmice.AMERIČKI FUDBAL, SAFS

Veprovi dočekuju Krune, Ratnici dočekuju Zmajeve

 

Nakon slobodnog prvog kola, aktuelni šampioni Srbije, Divlji Veprovi, započinju takmičenje na svom terenu gde dočekuju Kraljevske Krune iz Kraljeva. Utakmica će se odigrati u subotu, 10. aprila sa početkom u 15h na stadionu FK Sušica. Ulaz je slobodan.

Tim Kraljevo Royal Crowns posle pretrpljenog poraza u prvom kolu NLS, ipak ne dolazi pognute glave na megdan u Kragujevac.

Igrač koji je bio jedan od najboljih na terenu u prošloj utakmici, RB/LB Kristijan Zabunović kaže: „Utakmica protiv Divljih Veprova će biti jedan od najvećih izazova u sezoni, pored EFAF Challenge Cup-a. Biće tvrdo. Iza tima Kragujevca stoje godine iskustva, što i njihove titule potvrđuju, dok je naša ekipa mlada, željna dokazivanja i pobede. Očekujem da će moja ekipa dati sve od sebe da dobije ovu utakmicu, znači od mojih saigrača očekujem da igramo za pobedu.“

Povezana vest:  U petak i subotu u Beogradu odigrano puno softbol mečeva

Član Uprave Kruna, jedan od veterana kluba, koji je nakon teške povrede prekinuo igračku karijeru, bivši RB Viktor Todorović, je nešto oprezniji: „Što se tiče Kruna dosta zavisi od toga koliko će naših mladih igrača moći da igra. Sa druge strane mislim da ćemo naići na veoma dobru odbranu Veprova, dok sam skeptičan što se tiče njihovog napada sa novim QB, tako da mislim da tu možemo da tražimo našu šansu. Videćemo…“

Aleksandar Ristić, glavni trener i najbolji igrač Divljih Veprova:

-Ono sto očekujem od naseg tima je, da iako smo favoriti na papiru, pokažemo angažovanost i ozbiljnost. Moramo da nastavimo sa tradicijom Veprova da svaku utakmicu igraju podjednako kvalitetno. Motivacija ni malo ne manjka, kao ni taktička priprema. Spremamo se za ovo utakmicu kao i za svaku drugu, tako da bez obzira sto je ovo prvi meč za nas u ovoj godini, koji je uvek najzahtevniji, nadam se kako dobrom američkom fudbalu tako i našem dobrom izdanju.

Povezana vest:  Srpski strelci u Čangvonu, na testu za Svetsko prvenstvo

U drugom kolu NLS-a, ekipa Angel Warriorsa ugostiće Beogradske Blue Dragonse. Utakmica će se odigrati u nedelju, 11.04.2010. na terenu FK

„Sloboda“ u Čačku, sa početkom u 14 h. Nakon poraza u prvom kolu, ali i igre koja obećava, Ratnici ulaze u meč veoma optimistički. Plavi Zmajevi su veliki favoriti, kako u ovoj utakmici, tako i za samu titulu, pored šampiona Wild Boarsa.

Ratnici svoju šansu vide i u činjenici da su Zmajevi za vikend imali teško gostovanje u Francuskoj u prvom kolu Eurobowl-a i da verovatno neće biti najspremniji za nedeljni meč, ali isto tako priželjkuju da napad ponovi sjajnu igru od pre dve nedelje. Veliki hendikep za Warriorse biće odsustvo najboljeg korner beka tima, Nenad Markovića, koji utakmicu propušta zbog potresa mozga zadobijenog u meču sa Pančevom. Međutim ni to ne sme biti prepreka, jer Ratnici ove sezone imaju velike ambicije iako su po prvi put u elitnom društvu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Spartak 024 pobednik „Memorijala Karolj Meheš“

Svoja očekivanja pred ukamicu, izneo je i LB domaćih, Aleksandar Jovanović: „Njih je na terenu 11, kao i nas. Imam poverenja u sve svoje saigrače i siguran sam da možemo do pobede ako budemo delovali kao jedan. Veliki sam optimista, poštujemo svakog protivnika, ali se ne bojimo nikoga! U svaku utakmicu ulazimo maksimalno pripremljeni i ne prihvatamo poraz kao opciju!“

Kao i cele prošle sezone, Ratnici će se potruditi da zabave svoju publiku, kako dobrom igrom, tako i pratećim aktivnostima. Tako će u prekidima meča, sve posetioce zabavljati cheerleading tim, popularne „Ratnice“ u izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače i prijatelje kluba da dodju u nedelju na teren FK „Sloboda“ i da uživaki u dobrom američkom fudbalu!