kuglanje prelasci jovan calicKUGLANJE
Jovan Ćalić u Beogradu
 
Jovan Ćalić, svetski kuglaški šampion iz 2002, kapiten srpske reprezentacije dvostrukog šampiona sveta, više od decenije i po igrač i kapiten Sporta iz Podbrezove sa kojim je osvojio Svetski kup 2010, dve Lige šampiona 2011. i 2012, kao i 15 titula prvaka Slovačke, potpisao je za srpskog prvaka Beograd!
U ekipu trenera Vojka Pavlovića došli su u seniorski vicešampion i juniorski šampion sveta Igor Kovačić (iz Crvene zvezde) i svetski juniorski vicešampion Radovan Vlajkov (iz zrenjaninskog Banata) i sada Beograd ima selekciju kadru da se u narednoj sezoni bori za titule i u međunarodnim kup takmičenjima!
Iz Beograda je u Sport iz Podbrezove otišao standardni reprezentativac, bronzani u sprintu sa seniorskog SP u Lesnom 2012. Daniel Tepša.
Crvena zvezda je dovela junorskog reprezentaivca Marka Antića (igraće na dvojnu registraciju i za Sloven iz Rume) i iskusnog Željka Miličevića koji je poslednjih nekoliko sezona kuglao u Hrvatskoj, a u redove crveno belih došao je iz zagrebačkog Medveščaka.
Partizan je jači za mladog Vladu Jevtića (došao iz kruševačkog Car Lazara) i iskusnog Petra Kneževića (došao iz beogradskog Soko Štarka).
Metalac iz Gornjeg Milanovca dobio je lepo pojačanje jer je iz Niš puta prešao Ivan Trošić, koji je ove godine osvojio šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u kombinaciji i pojedinačnu bronzu.
Superligaš Senta jača je za dva juniorska reprezentativca Alena Kujundžića koji je došao iz Crvene zvezde i Davida Lanščaka (došao iz somborskog Poleta). Kujunudžić ima juniorsko svetsko srebro a Lainščak bronzu ove godine sa SP u Brnu. Alen Kujundžić, koji je pobedio ove godine i na kadetskom Svetskom kupu, će na dvojnu registraciju igrati i za subotički Spartak 024.
Dva juniorska reprezentativca Norbert Ernješi (prešao iz Sente) i Milorad Vojnović (iz Poleta) došli su u Radnički (Novi Sad), a u ovaj klub je prešao i Bojan Vukić (iz novosadskog Džambo investa).
Sa velikm ambicijama u novu sezonu ušao je srpskoligaš somborski Polet „Agro Višković“ jer je doveo šampiona Srbije iz 2013. a ove godine vicešampiona Žolta Kiša (iz Jedinstva, Novi Bečej), Gorana Vekića (iz Niš puta), bronzanog sa ovogodišnjeg pojedinačnog Šampionata Srbije Gorana Bukvu (iz Car Lazara, Kruševac) kao i standardnog prvotimca Beograda Nikolu Popovića koji je lane malo igrao zbog povrede. U redove ovog kluba došli su i Mirko Bakić (iz kulskog Hajduka) i Slavko Sekulović (iz Jadrana iz Feketića).
U novobečejsko Jedinstvo stigao je juniorski reprezentativac Čaba Zavarko (iz Vojvodine, Bačko Gradište).
Apatin je jači za Damira Dojića i Gorana Stanića (prešli iz Poleta, Sombor) kao i Mileta Vuletića koji je došao iz Korduna iz Kljajićeva.
U Bečej je iz Vrbasa prešao Janoš Jagić.
Bratislav Kostić je iz Car Lazara otišao u Prvu petoletku u Trestenik, Milomir Jevtić i Branislav Đukanović prešli su iz beogradskog Soko Štarka u rakovički IMR. Igor Nikolić je iz novosadske Vojvodine došao u kraljevački Ibar, a Nikola Vukadinović iz beogradskog Pobednika u IMR. Iz niških Meraklija u superligaš Niš put prešli su Dragan Rašić i Edo Crnalić.
Juniorska i kadetska reprezentativka Sanela Miloaav prešla je iz zrenjaninskog Krstala u redove šampiona subotičkog Pionira.
Beogradski Pobednik jači je za Jelenu Petrović (došla iz zrenjaninskog Banata) i Ivanu Ivanović (iz Srema, Ruma).
Juniorska reprezentativka Jovana Stantić došla je iz subotičkog Pionira u novosadski Radnički, a Sara Žurovski (iz Srema iz Rume) pojačala je SPC Vojvodinu.
Ljiljana Kandić je iz Putara Niš otišla u Čačak.
Somborski Polet napustio je juniorski reprezentativac, šampion sveta u tandemima 2011. Balaž Kovač i karijeru će nastaviti u mađarskom prvoligašu Segedinu.
Na dvojnu registraciju za beogradsku Tehnohemiju igraće mladi Petar Janković iz Partizana.
Ovo su prvi, još nezvanični rezultati, prelaznog roka KS Srbije završenog 30. juna u ponoć. Može, eventualno, da bude još prelazaka kuglaša i kuglašica koji su dokumentaciju poslali poštom.
Povezana vest:  Poseta Međunarodnom olimpijskom komitetu