nhl_logoNHL VESTI

Nastavak sjajnih igara Detroita i Minnesote

Hokejaši Detroita nastavili su sa svojim pobedničkim nizom. U petak uveče su slavili kod Buffala 4:1, te su time došli do sedme pobede zaredom, a ona ih je dovela na drugo mesto Zapadne konferencije.

Poslednji su put igrači Detroita sedam puta zaredom pobedili u martu 2010. godine. Utakmica kod Buffala je praktično bila gotova već u prvoj trećini budući da su gosti za dvadeset minuta vodili s 3:0. Pogotke su zabili Jakub Kindl, Johan Franzen i Valtteri Filppula.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Trijumf Mirera, Kostelić blizu malog kristalnog globusa

Detroit time prati jaki ritam Minnesote koja je prva na Zapadu. Minnesota ima dva boda više, ali i dve utakmice više. U petak je Minnesota na svom ledu savladala New Jersey s 4:2. Zanimljivo da su igrači Minnesote nakon prva četiri udarca prema suparničkim vratima imali na kontu već – tri pogotka! Time su brzopotezno poslali legendarnog vratara New Jerseyja Martina Brodeura na klupu, ali su ipak nakon prve trećine imali minimalno 3:2 vodstvo. Nakon čak pet pogodaka u uvodnih dvadeset minuta usledila je tvrda utakmica u kojoj su golmani pohvatali sve udarce. Pred sam kraj meča, tri i po minute pre kraja, Kyle Brodziak je postigao zlata vredan pogodak za domaćina, za 4:2, te im time osigurao slavlje.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Vikend kamp juniora Srbije u Kragujevcu

Recimo još da je prvi hat-trick u karijeri postigao Ryan Jones, igrač Edmontona, koji je sa 6-3 kao domaćin svladao Columbus.

NHL liga, petak:

Buffalo – Detroit 1:4

Minnesota – New Jersey 4:2

Chicago – NY Islanders 5:4 (kazneni udarci)

Colorado – St. Louis 3:2 (kazneni udarci)

Edmonton – Columbus 6:3

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU Bera, Samo uz navijače možemo do medalje

Anaheim – Philadelphia 3:4 (produžetak)