sahŠAH

 

Nikola Nestorović pobednik turnira u Čačku

 

Mladi zemunski intermajstor Nikola Nestorović pobednik je Otvorenog prvenstva Čačka u šahu, koje je danas okupilo 132 učesnika.

Među učesnicima turnira bilo je 11 velemajstora, državna prvakinja u ženskom šahu, velemajstor Anđelija Stojanović, 14 intermajstora i 13 FIDE majstora

Nestović je kao sedmi favorit osvojio 7,5 poena iz devet kola – sedam pobeda, remi i poraz od FIDE majstora Ivana Sredojevića iz Ljiga. U poslednjem kolu remizirao je sa prvim favoritom, velemajstorom Brankom Damljanovićem.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan bolji od Kraljeva, Kragujevčani savladali Eđšeg, kuglašice EDB slavile u Kljajićevu, SPC Vojvodina bolja u derbiju od Apatina u 6. kolu Super liga Srbije

Po sedam poena osvojili su Boško Abramović, Zoran Arsović, Damljanović, Danilo Milanović, Vladan Rabrenović i Dragan Kojović.

Grupu od osam igraca sa po 6,5 poena predvodi Goran Arsović, a među 12 takmičara sa po šest poena najbolje dodatne kriterijume imao je Slobodan Martinović.

Anđelija Stojanović je bila 51. sa pet osvojenih poena, pa je izgubila 30,3 rejting poena na rang listi FIDE.

Povezana vest:  Damir Mikec gađao bolje od svetskog rekorda!

Pobednik Nestorović ovojio je 19,5 poena, rejting je najviše popravio Živojin Živković sa 51 poenom, dok je velemajstor Dejan Pikula sa minusom od 17,9 poena među onima koji su najviše izgubili igrom ispod očekivanja na današnjem turniru u Čačku.