pogled na vatrenu liniju u redjo kalabrijiSTRELIČARSTVO

 

Luka Popović u stao u osmini finala olimpijskih kvalifikacija u Ređo Kalabriji

 

Luka Popović streličar kluba „Elit arčeri“ iz Beograda, plasirao se u osminu finala kvalifikacija za prve Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru (14. – 26. avgust) održanih u italijanskom gradu Ređo Kalabrija.

Na žalost, nije uspeo da prođe dalje a za Singapur su vizu dobila samo dva najbolja strelca.

U osnovnom delu olimpik stilom Popović je imao 580 krugova i plaisirao se na 11. mesto. U šesnaestini finala, Luka Popović je sa 4:0 pobedio Mihalea Tomsona iz Estonije i plasirao se u osminu finala. U borbi za ulazak u četvrtfinale, Popovića je sa 4:2 pobedio Danac Bendžamin Hindborg Ipsen, koji je, kasnije, poražen u borbi za bronzu. Gađalo se po novom sistemu, ne na ukupan zbir krugova, već na „pogodak – promašaj“. Žuti krug na meti bio je pogodak i bodovao se sa dva poena, nerešeno (obojica u žutom) donosilo je bod, crveni  krug je bio promašaj.

Povezana vest:  Nova sezona počinje u Novom Sadu

Pobedio je Turčin Jilmaz koji je u finalu savladao Šahazarjana iz Jermenije. U borbi za  treće mesto Belgijanac Dekers bio je bolji od Ipsena (Danska).

Pre kvalifikacija za Olimpijske igre mladih u Singapuru, održan je juniorski Evropski kup. U kvalifikacijama, Luka Popović oborio je, sa 603 kruga, sopstveni omladinski državni rekord u disciplini FITA 2 puta 70 postignut 2009. u Beogradu od 598 krugova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko prvi, Kovačić drugi, Ernješi četvrti na svetskoj rang listi

Učestvovala su 62 takmičara iz celog sveta. U prvom kolu eliminacija, dvojica najboljih posle kvalifikacija, Meksikanac Amin Farjat (652) i Španac Antonio Fernandez (649) bila su slobodni, a  preostalih 60 takmičara raspucavalo je sa dva puta po šest strela za plasman među 32. Popović je eliminisan od Nemca Klemensa Brosija koji je bio 22. u kvalifikacijama sa 619 krugova.

Povezana vest:  SKIJANJE, Lindzi Von želi da sruši rekord Vreni Šnajder