trofej beograda 2014 grupnaSOFTBOL
Srbiji srebro na Trofeju Beograda

Trofej Beograda u softbolu, pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, proteklog vikenda doneo je čak osam mečeva. Učestvovali su juniorske reprezentacije Srbije i Hrvatske, juniorska selekcija “Mađarske zvezde“ i kadetska ekipa “Beograd i prijatelji“. U neizvesnom finalu, koje je trajalo sat i 45 minuta, reprezentacija Hrvatske pobedila je Srbiju 7:6.
Prezadovoljni smo. Najvažnije je da se naša mlada juniorska reprezentacija uigrava. Prvog dana Trofeja smo Hrvatice pobedili čak 7:0 a lako smo pobedili i Mađarice i kadetkinje sastavljene od igračica iz Beograda, Sremske Kamenice i Subotice. Na redu je Kamp naših softbolašica, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u malom Zvorniku. I onda sledi put na Evropsko prvenstvo u Holandiji – istakao je sportski direktor Predrag Stupar.
Rezultati: 1. kolo: „Beograd i prijatelji“ – Hrvatska 4:15, „Hungary stars“ – Srbija 7:11, 2. kolo: „Beograd i prijatelji“ – „Hungary stars“ 7:12, Hrvatska – Srbija 0:7, 3. kolo: „Beograd i prijatelji“ – Srbija 1:19, „Hungary stars“ – Hrvatska 3:9. Finale: Hrvatska – Srbija 7:6. Za treće mesto: „Hungary stars“ – „Beograd i prijatelji“ 9:1.

Povezana vest:  Iranac Firuzja (16) dobio Karlsena u finalu Benter blic kupa