kristal- beograd ekipe zejednoKUGLANJE

Beograd slavio u Zrenjaninu

Kuglaši srpskog šampiona, Beograda, pobedili su u prijateljskom meču u Zrenjaninu ekipu srpkoligaša Kristala sa 3.417:3.368 (5:3).
Beograd je igrao u kombinovanom sastavu i igrač dana bio je bronzani sa SP u Brnu ove godine, reprezentativac Beograda, Goran Ostojić sa 603 čunja, drugi rezultat imao je Zrenjaninac Radovan Vlajkov pojačanje Beograda ove sezone, juniorski vicešampion sveta, sa 569 čunjeva. U redovima domaćina dva najbolja rezultata postigli su Gajin sa 571 i Trifunjagić sa 570 čunjeva. Meč je sudila Milena Subin.
Na poziv agilnog sekretara Kristala Bosiljke Božić, meču je prisustvovao i Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije, koji je istakao:
– Zrenjanin je jedni grad u Srbiji koji ima dve kuglane sa sertifikatom na kojima mogu da se igraju i internacionalni mečevi. Takođe, poznat je i kao rasadnik reprezentativaca. Poslednjih godina na svakom svetskom prvenstvu imali smo u našim reprezentacijama, od kadetske do seniorske, igrače i igračice ponikle u Zrenjaninu. Prijateljski mečevi su izvanredna prilika za popularizaciju kuglaškog sporta, posebno među mladima. Kristalu i Beogradu ovaj meč dobro će doći u pripremama za novi šampionat koji počinje 14. i 15. septembra a domaćinima želim da se na kraju sezone raduju plasmanu muške ekipe u Super ligu Srbije.

Povezana vest:  ZOI Vancuver 2010, Otvorene 21. Zimske olimpijske igre