sahŠAH
Kragujevčani nadomak titule

Radnički Vodovod iz Kragujevca dobio je večeras još jedan derbi na ekipnom državnom prvenstvu, koje se igra na Paliću, i praktično obezbedio šampionsku titulu.
Kragujevčani su dobili Sloven iz Rume sa 4:2 zahvaljujući pobedama Ivana Ivaniševića i Branka Damljanovića, uz remije Raporta, Perunovića, Bogosavljevića i Miljkovića.
Ostali rezultati 8. kola: Jasenica-Bačka 3,5:2,5, Crvena zvezda-Metalac Takovo 3:3, Itaka-Jelica 1,5:4,5, Spartak-Novosadski ŠK 2,5:3,5, Jugović-Lasta 3:3.
Na tabeli vodi Radnički Vodovod sa 24 meč boda, ispred Jugovića, Jelice i Slovena sa po 16, NŠK-a i Metalca sa po 12, te Crvene zvezde i Laste sa po 10 meč bodova.
U 9. kolu, sutra (16.00) najvažniji mečevi su Radnički Vodovod-Jasenica, Lasta-Sloven, NŠK-Jugović i Jelica-Spartak.
Na ženskom šampionatu, Jugović i Jelica su pobedili, dok su Rad I BAS izborili po bod.
Rezultati 8. kola: Malo Crniće-Jugović 0:4, Rudar KM-Radnički BG 2:2, Zlatar NV-Rad 2:2, BAS-Šahmatni kružok NS 2:2, Jelica-Radnički (Rudovci) 3:1. Slobodan je bio NŠK zbog odustajanja beogradskog Delfina.
Vodi Jugović sa 19 meč bodova, ispred Jelice sa 18, Rada sa 17 I BAS-a sa 16 meč bodova.
U 9. kolu, sutra (16.00) su najvažniji mečevi Rad-BAS, Jugović-Rudar i Šahmatni kružok-Jelica.
Ekipno prvenstvo Srbije na Paliću završava se 9. septembra posle 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim. Titule brane Novosađani u muškoj, a Jelica iz Goračića u Guči u ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  KUGLANJE, Žreb za drugi krug Kupa Srbije