saaf-logoSAAF

Nova snaga za nove ideje

 

Na Skupštini Srpske asocijacije američkog fudbala održanoj u Vrdniku izabrano je novo rukovodstvo SAAF-a i donet novi Statut koji će u mnogome podići nivo organizacije ovog sporta u našoj zemlji, ali i omogućiti nove vidove funkcionisanja unutar same Asocijacije.

Za novog predsednika Srpske asocijacije američkog fudbala izabran je Vuk Dinčić, a novi Upravni odbor, pored predsedavajućeg, čine i Miloš Gagić, Simo Koprivica, Goran Nišavić, kao i predstavnici dve ugledne kompanije, direktori marketinga Laste i Arene Sport, Goran Topalović i Nenad Dejanović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Ponjavić odredio tim za Makedonce

Novim Statutom je, između ostalog, predviđeno osnivanje Zajednica klubova, koje će pored ostalog brinuti o propozicijama i pravilima takmičenja, zatim Zajednica trenera, koji će se organizovati radi izražavanja i obavljanja stručnih i vaspitno-obrazovnih aktivnosti u američkom fudbalu a radiće na razvoju, omasovljenju i unapređenju ovog sporta u našoj zemlji. Zajednica sudija američkog fudbala ubuduće će brinuti i o omasovljenju kadrova, ali i na dodatnom i konstantnom unapređenju njihovog znanja.

Povezana vest:  SKIJANJE, Otkazan veleslalom za skijaše

Na sednici Skupštine, kojoj je prisustvovalo 12 od 15 punopravnih članova Asocijacije, kao i predstavnici nekih od pridruženih članova SAAF-a, jedna od utvrđenih aktivnosti je i nova juniorska liga koja će početi ove jeseni. Srpska asocijacija američkog fudbala je jednoglasno donela odluku da se pozivi za ovo masovno takmičenje mladih nada američkog fudbala upute i klubovima koji trenutno nisu članovi SAAF-a.

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Tamaš Kajdoči osvojio prve evropske medalje za Srbiju