logo_FS_crne_gorePočele pripreme Crnogoraca za Severnu Irsku

 

„A“ selekcija Crne Gore počela je juče u Podgorici pripreme za prijateljsku utakmicu sa Severnom Irskom, poslednju proveru pred početak kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Na prvom treningu pojavilo se 13 igrača: Mirko Vučinić, Simon Vukčević, Milorad Peković, Vladimir Božović, Radomir Đalović, Andrija Delibašić, Savo Pavićević, Srđan Blažić, Luka Pejović, Fatos Bećiraj, Žarko Tomašević, Draško Božović i Stefan Savić.

Kao što je i očekivano, predstavnike medija najviše je interesovalo stanje u reprezentaciji nakon vesti o teškoj povredi Stevana Jovetića kojeg očekuje najmanje šest meseci pauze.

Povezana vest:  Obi Mikel prešao u kineski Tjanđin

– Mislim da nas optimizam ne sme napustiti. Veliki je hendikep što nema Jovetića, jer se mnogo toga baziralo na njemu. Svima nam je žao. Otvara se mogućnost traženja alternative, a i promene određenih taktičkih zamisli. Do 29. avgusta imamo još dosta vremena da me pojedini igrači uvere da mogu biti alternativa Jovetiću. Ono što me posebno raduje, jeste da ćemo sada imati još veću motivaciju – rekao je selektor Zlatko Kranjčar.

Na povredu mladog napadača osvrnuo se i njegov saigrač Simon Vukčević.

– Povreda Stevana je veliki hendikep i za Fiorentinu, a kamoli za našu reprezentaciju. Mnogo mi je žao što mu se to desilo. Upoznao sam mnogo osoba u životu, ali Stevan je jedan mnogo dobar i izuzetan čovek. Nema vremena za kukanje, mora da se skoncetriše na oporavak – istakao je Vukčević.

Povezana vest:  FS Jermenije: Igrači su nas izdali protiv Albanije

Selektor Crne Gore prihvatio je ulogu favorita u predstojećoj utakmici.

– Mislim da smo favoriti kao domaćini. Moja želja, kao i želja igrača je da ostvarimo pobedu koja će nam doneti više samopouzdanja pred početak kvalifikacionog ciklusa – zaključio je Kranjčar.

– Kao i mnogo puta do sada, povrede obeležavaju početak priprema. Ali šta je tu je, moramo da se spremimo za duel sa Velsom. Mislim da samo sa pobedom možemo da se povratimo posle tri poraza. U slučaju poraza atmosfera će biti gora, ali ja sam ubeđen da možemo da savladamo Severnu Irsku – rekao je napadač Sportinga.

Povezana vest:  Dodić: Da budemo pravi kada je najvažnije

Ostali igrači priključiće se reprezentaciji u ponedeljak, osim Ivana Fatića koji je morao da otkaže zbog povrede tetive.

Podsećenja radi nacionalni tim Crne Gore poražen je od Makedonije (2:1), Albanije (1:0) i Norveške (2:1). Tako Đetići nisu osetili slast pobede još od 18. novembra prošle godine kada su pobedili Belorusiju sa 1:0.