TB u plesu
„Trofej Beograda“ u sportskom plesu za vikend u Hali sportova na Novom Beogradu
 
Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu kod nas WDSF International „Beo Dance Open 2014″ – „Trofej Beograda 2014″ biće održano ovog vikenda, 27. i 28. septembra u Hali sportova na Novom Beogradu. Na ovom internacionalnom takmičenju učestvovaće oko 400 plesnih parova iz 20 zemalja Evrope. Među njima su plesači iz zemalja iz okruženja, Rusije, Ukrajine, Danske, Italije, Austrije, Nemačke, Češke i Norveške.
Svečano otvaranje i defile učesnika održaće se u subotu, 27. septembra, u 20 časova, a zatvaranje je u nedelju, 28. septembra, u 22 časa. Kvalifikacije će se održavati u dnevnim terminima, sa početkom od deset časova, u zavisnosti od uzrasne kategorije, a finala su od 20 časova.
I ove godine parovi će se nadmetati u deset disciplina: pet latinoameričkih plesova (ča-ča-ča, samba, rumba, pasodoble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, sloufoks, kvikstep). Finalna takmičenja će biti organizovana uz živu muziku orkestra „Mambo stars“.
Organizatori turnira su Plesni klub „Beo Dance“, Plesni savez Beograda i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.
Povezana vest:  Milanko Petrović najbolji na Žabljaku