ubistva-s-monogramom-korice

Najzanimljiviji književni događaj godine – Novi slučaj slavnog detektiva Agate Kristi

Novi roman „Ubistva sa monogramom“ o najslavnijem detektivu na svetu Herkulu Poarou od petka, 26. septembra naći će se u prodaji. Novo tajanstveno ubistvo koje mogu da reše samo male sive ćelije slavnog belgijskog detektiva.
Otkako je 1920. godine objavljena njena prva knjiga, Agata Kristi je napisala trideset tri romana, dva pozorišna komada i više od pedeset priča u kojima glavnu ulogu igra Herkul Poaro. Sada su prvi put staratelji njenog legata dozvolili da se pojavi novi roman u kome nastupa Agatin najdraži junak.
Zadužbina Agate Kristi odabrala je Sofi Hanu, britansku pesnikinju i proznu spisateljicu, da napiše sledeći novi slučaj Herkula Poaroa i time joj ukazala izuzetnu čast.
Sofi Hana je svetsku slavu stekla svojim trilerima koji su prevedeni na dvadeset sedam jezika a svoje spisateljsko umeće dokazala je novom uzbudljivom pričom o detektivu Poarou, koji je pored Šerloka Holmsa i Megrea u panteonu besmrtnih književnih detektiva.
Poaroovu mirnu večeru u jednom londonskom kafeu prekida mlada žena koja mu poverava da će uskoro biti ubijena. Vrlo uplašena ipak moli Poaroa da ubicu ne traži i ne privodi zakonskoj kazni – jer pravda će biti ispunjena kada ona bude bila mrtva.
Nešto kasnije te iste večeri Poaro saznaje da je u otmenom londonskom hotelu ubijeno troje gostiju, a svakome od njih u usta je stavljeno po jedno dugme za manžetnu. Da li je moguće da su ova ubistva nekako povezana s uplašenom ženom? Dok se Poaro trudi da sastavi neobične komadiće slagalice, ubica priprema hotelsku sobu i za četvrtu žrtvu…
Vođen rukom Sofi Hane, autorke svetskih bestselera, Poaro zaranja u tajanstveni događaj u Londonu dvadesetih godina. Đavolski pametno smišljenu zagonetku ne bi mogao da razreši niko osim darovitog belgijskog detektiva i njegovih nenadmašnih malih sivih ćelija.
Sofi Hana je višestruko nagrađivana za svoj književni rad. Predavala je na koledžima u Kembridžu i Oksfordu. Živi sa suprugom i dvoje dece u Kembridžu.
Detektivski roman „Ubistva s monogramom“ Sofi Hane od petka, 26. septembra možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.delfi. i www.laguna.rs.

Povezana vest:  “San novogodišnje noći” - koncert Dečije filharmonije u mts Dvorani