iihf CC parentBrandQHOKEJ NA LEDU
Beostar predstavlja Srbiju u Bugarskoj na otvaranju hokejaške sezone

Hokejaši Beostara predstavljaće Srbiju u prvoj rundi Kontinental kupa u sezoni 2014/15. na turniru Grupe A koji se od 26. do 28. septembra 2014. godine održava u Bugarskoj.
Novobeogradksi klub otputovao je u četvrtak za Sofiju, gde će kao vicešampion Srbije predstavljati našu zemlju na takmičenju na kojem će još nastupiti ekipe španske CG Pujčerde, turskog Izmir BBSK i domaćina CSKA iz Sofije. Takmičenje se održava po ligaškom sistemu („svako sa svakim“), a pobednik ove grupe plasiraće se u narednu rundu takmičenja (Grupa B), koja se od 17. do 19. oktobra održava u nemačkom Bremerhavenu.
Iako nije glavni favorit za najviši plasman na ovom turniru, prvenstveno zbog kratkog pripremnog perioda, mladi sastav Beostara sastavljen mahom od juniorskih reprezentativaca Srbije pokušaće da se predstavi u što boljem svetlu i pokušati da „pomrsi račune“ glavnim pretendentima na prvo mesto, Pujčerdi i CSKA. u Tome će pokušati da im pomognu ovoletošnja pojačanja Nemanja Vučurević, seniorski reprezentativac Srbije, Čeh Kamil Kinkor i iskusni Ukrajinac Dmitri Gnitko, koji je u sezoni 2007/08. nastupao za beogradski Partizan.
Prvi meč na turniru Beostar igra u petak 26. septembra protiv Izmira (14.30 časova po centralnoevropskom vremenu). U istom terminu dan kasnije sastaje se sa Pujčerdom, dok će mu u poslednjem kolu u nedelju protivnik biti domaći CSKA (16.30 časova).
Kontinental kup je trenutno drugo najjače evropsko klupsko takmičenje pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije, osnovano još 1997. godine paralelno sa Evropskom hokejaškom ligom (EHL), koja je kasnije prestala da postoji (od ove sezone ponovo je ustanovljeno kao CHL), ali je Kontinental kup je nastavio da egzistira do danas.
Nastup Beostara na Kontinental kupu predstavljaće i zvanični početak sezone za srpski hokej, čiji će domaći šampionat početi sredinom oktobra.

Povezana vest:  NHL, Nju Džersi nastavlja se pobedama