Beostar-Izmir-1HOKEJ NA LEDU
Beostar treći na Kontinental kupu

Hokejaši Beostara zauzeli su treće mesto u prvoj rundi Kontinental kupa igranoj u Sofiji, pošto su u poslednjem kolu poraženi od domaćeg CSKA rezultatom 10:2 (3:0, 3:1, 4:1).
Golove za Beostar u ubedljivom porazu od izuzetno kvalitetnog bugarskog tima postigli su 16-godišnji Luka Vukićević i Čeh Kamil Kinkor. Mladi novobeogradski tim završio je takmičenje u bugarskoj prestonici sa učinkom od jedne pobede i dva ubedljiva poraza, uprkos kojima se može reći da se sasvim solidno prikazao u prvom ovosezonskom takmičenju.
Vicešampion Srbije je pre ovog turnira imao tek nešto više od nedelju dana priprema na ledu, što se videlo u mečevima protiv znatno iskusnijih rivala, španske Pujčerde (1:5) i CSKA (2:10), koji u svojim redovima poseduju nekolicinu iskusnih internacionalaca, mahom iz Slovačke Rusije i Ukrajine. Ubedljiva pobeda protiv turskog Izmira rezultatom 20:2 u prvom kolu, iako očekivana, najavila je da bi „pingvini“ sa Novog Beograda u novoj sezoni domaćeg šampionata mogli da se nadaju najvišem plasmanu.
Pobednik prvog kola (Grupa A) Kontinental kupa je domaći CSKA iz Sofije, koji je sa tri pobede obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja (Grupa B), koja se od 17. do 19. oktobra održava u nemačkom Bremerhavenu.
Kontinental kup je trenutno drugo najjače evropsko klupsko takmičenje pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije, osnovano 1997. godine paralelno sa Evropskom hokejaškom ligom (EHL), koja je kasnije prestala da postoji (od ove sezone ponovo je ustanovljeno kao CHL), dok je Kontinental kup nastavio da egzistira do danas.
Rezultati Beostara u A grupi Kontinental kupa:
Beostar – Izmir 20:2 (7:2, 9:0, 4:0)
Pujčerda – Beostar 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
CSKA Sofija – Beostar 10:2 (3:1, 3:0, 4:1)
TABELA:
Pts
1. CSKA Sofija 9
2. Pujčerda 6
3. Beostar 3
4. Izmir 0

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, Partizan čeka Bled za kraj prvog dela sezone