Coca-Cola aktivna zona u PancevuSPORTSKI IZAZOV IZMEĐU PANČEVA I SOMBORA

U petak, 10. oktobra od 12-15 časova održaće se Sportski izazov između Pančeva (plato ispred Gradske Uprave) i Sombora (Trg Svetog Đorđa) u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Fonda sporta i olimpizma i kompanije Coca-Cola. Kapiten Pančeva biće olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić, a kapiten Sombora svetski šampion u rvanju Davor Štefanek.
Projekat „Sportski izazov“ organizovan je sa ciljem da građane Srbije podstakne da se redovno bave rekreacijom kroz različite sportske aktivnosti. Učešćem velikog broja aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija koji će se nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja biće organizovano takmičenje između Sombora i Pančeva a podršku će im pružati i naši olimpijci.
Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktivnost koja će tog dana biti organizovana u trajanju od najmanje 15 minuta. Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.
Pored aktivnosti koje će se dešavati na glavnoj bini, zainteresovani građani će dobiti priliku da učestvuju u igri „Potraga za blagom“ u okviru koje će morati da reše određene zadatke u što kraćem vremenskom periodu.
Procentualni broj učesnika iz jednog grada biće upoređen sa brojem učesnika iz suparničkog grada i grad sa većim procentom učesnika pobeđuje.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016.
Ova međunarodna kompanija je tokom prethodne godine, povodom obeležavanja 45 godina postojanja Coca-Cola brenda u Srbiji, širom zemlje postavila 45 aktivnih zona – teretana na otvorenom, koje će ovom prilikom biti deo poprišta „Sportskog izazova“.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Svindal pobednik superveleslaloma u Val Gardeni