luka popovic elit arceriSTRELIČARSTVO
Osmi po redu „Trofej Beograda“ u nedelju
 
U nedelju, 19. oktobra održaće se osmi po redu streličarski otvoreni turnir „Trofej Beograda“ u sportskom centru Kovilovo.
„Trofej Beograda“ ustanovljen kao podrška u daljem razvoju mlađe populacije streličara, gde se posebna pažnja poklanja sportistima u kategorijama pionira, kadeta i juniora.
Streličrstvo u Srbiji, do pre desetak godine u svojim redovima imao je nekolicinu sportista u mlađim uzrasnim kategorijama. Danas taj broj je inpozantan, samo u beogradskim klubovima, devet u Beogradu, broj mladih registrovanih sportista iznosi: pionira, mlađih i starijih 45, kadeta 27 i juniora 17.
Danas najbolji streličari Srbije, nosioci su više državnih rekorda, dok su svoje prve velike uspehe zabeležili upravo na „Trofeju Beograda“, koje se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, bez čijeg angažovanja i maksimalne podrške, kako idejne, tako i finansijske, ovaj turnir ne bi bio moguć.
„Trofej Beograda“ već nekoliko godina za redom, kao tehnički organizator, podržavaju beogradski klubovi, koji su svesni da podsticanje razvoja sporta kod najmlađih, jeste ono što je neophodno za postojanje i održavanje visokoh sportskih rezultata, kasnije za seniorsku konkurenciju. Najveći doprinos u predhodnim godinama dali klubovi BSK i Odisej, dok ove godine kao tehnički organizator, uz podršku Streličarskog saveza Beograda, angažovan je Železnički streličarski klub „Elit Arčeri“.
Povezana vest:  KUGLANJE, Jedinstvo odnelo bodove Metalcu, Rudar bolji od Korduna, Kristal blistao protiv kuglašica Alimente, Đukićeva 618 čunjeva