sportisUniCredit Banka donira 3 miliona dinara za projekat „Školice sporta – Sport u škole“

UniCredit Banka je, u saradnji sa Gradom Beogradom i Savezom za školski sport i organizaciju takmičenja, tokom Ture trofeja UEFA Lige šampiona koja je od 17. do 19. oktobra boravila u Beogradu, organizovala humanitarnu akciju usmerenu na popularizaciju sporta i njegovo vraćanje u škole. Iako je inicijalni projekat podrazumevao da će za svakog posetioca šatora na Trgu Republike UniCredit Banka izdvojiti po jedan evro za nabavku sportskih rekvizita za projekat „Školice sporta – Sport u škole“, zbog izuzetnog interesovanja mladih za sport i njegove važnosti u odrastanju dece, banka je dodatno uvećala ukupan iznos donacije na 3 miliona dinara.
Naime, shvatajući značaj koji sportske aktivnosti imaju u pravilnom razvoju svakog deteta, UniCredit Banka je odlučila da donirani iznos po svakom posetiocu uveća. Sada će, zahvaljujući ovoj donaciji, za đake od prvog do četvrtog razreda, biti obezbeđeni osnovni rekviziti neophodni za bavljenje sportom u školi.
Povodom ove donacije, Siniša Mali, gradonačelnik Grada Beograda, je izjavio: „Zahvaljujem se UniCredit Banci na sprovedenoj akciji tokom Ture trofeja i posebno na ovoj donaciji kojom su dodatno izdvojili sredstva za projekat „Školice sporta – Sport u škole“. Za Grad Beograd je ovaj projekat od velikog značaja i njime pokušavamo da vratimo deci fizičko vaspitanje u škole, koje smo mi svi kao osnovci imali. Ovaj projekat treba da predstavlja najbolju investiciju u budućnost i zdravlje naše dece.“
Klaudio Ćezario, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija je ovom prilikom izjavio: „Izuzetno sam ponosan što je naša banka imala privilegiju ne samo da posetiocima u Beogradu predstavi originalni trofej prestižnog fudbalskog takmičenja kao što je UEFA Liga šampiona, već što je i ovaj nesvakidašnji događaj uspela da poveže sa projektom koji ima za cilj vraćanje sporta u škole. Činjenica da smo odlučili da iznos donacije uvećamo na 3 miliona dinara, dovoljno govori o tome koliku važnost pridajemo ovoj temi. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim posetiocima Ture trofeja jer je svaki od njih učestvovao u prikupljanju sredstava i samim tim dao svoj doprinos rešavanju ovog važnog pitanja. Pored toga, želeo bih da izrazim zahvalnost Gradu Beogradu i Savezu za školski sport i organizaciju takmičenja što su u UniCredit Banci prepoznali adekvatnog partnera za sprovođenje projekta „Školice sporta – Sport u škole.“
UniCredit Banka Srbija je članica UniCredit Grupe, jedne od vodećih evropskih finansijskih grupacija sa jakim prisustvom u 17 zemalja. Kroz mrežu od približno 7.750 ekspozitura i više od 130.000 zaposlenih, Grupa je prisutna na oko 50 tržišta. U regionu Centralne i Istočne Evrope, UniCredit upravlja najvećom međunarodnom bankarskom mrežom od oko 2.500 ekspozitura (uključujući i Poljsku). UniCredit Grupa posluje u Austriji, Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini. Na Baltiku, UniCredit je prisutan putem Lizinga.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Petru Skenderoviću pehar na „Trofeju Beograda“