daj golVikend uz animirani i sinhronizovani film za decu „Daj gol“
 
Novi animirani film „Daj gol“, u koprodukciji Argentine i Španije, sinhronizovan na srpski jezik, prikazivaće se predstojećeg vikenda u bioskopima „Sinepleks“ na Ušću i u Delta sitiju uz prateće aktivnosti za decu, najavio je distributer „Dexin film“.
Na promociji filma „Daj gol“ igraće se stoni fudbal, biće dodeljene nagrade za najbolje „fudbalere“, a posetioci će se družiti sa glumcima koji su sinhronizovali film (na Ušću u subotu, u Delta sitiju u nedelju popodne).
U glumačkoj ekipi su Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Dušica Novaković, Radovan Vujović, Srđan Miletić, Marko Živić, Ivan Zekić, Nenad Heraković, Gojko Andrijašević, Jugoslava Drašković, Uroš Atanacković i drugi.
Sinhronizaciju na srpski jezik režirao je Dragan Vujić Vujke.
Film u 3D tehnici režirao je Huan Hoze Kampanela, dobitnik Oskara u kategoriji najbolji strani film 2010. godine za dramu o vremenu vojne hunte „Tajna u njihovim očima“.
U njegovom novom filmu, najavljenom kao priča za celu porodicu, glavni lik je dečak Andrija koji živi u malom, zabačenom selu. Radi u kafiću, igra stoni fudbal najbolje od svih i zaljubljen je u Dudu, ali se stidi da joj otkrije osećanja.
Njegov svet se ruši kada se momak iz istog sela Vićai, koji je postao najbolji fudbaler na svetu, vraća da se osveti za jedini poraz koji je ikad doživeo, upravo od Andrije, da uništi njegov kafić, osvoji Dudu, a celo selo pretvori u tematski park i stadion.
Za svojim stolom za stoni fudbal, u svom kafiću, sa očajem u duši, Andrija otkriva nešto magično: igrači na njegovoj voljenoj tabli za stoni fudbal mogu da govore i da se kreću. Zajedno polaze na putovanje puno avantura da spasu Dudu i selo, a usput će postati prava ekipa, navodi se u sinopsisu.
Supervizor animacije bio je Serhio Pablos, koji je radio i za studija Dizni, Blu skaj, Univerzal.
Povezana vest:  Kruzovu u šetnji štitili čaršavima od pogleda javnosti