karate klub VladimirovacContinental Wind Serbia pomaže sport u Vladimirovcu

Karate i rukomentni klub iz Vladimirovca dobili su donaciju od kompanije Continental Wind Serbia kako bi nabavili neophodnu sportsku opremu i kako bi se plasirali u viši rang takmičenja. Naime, za potrebe rukomentnog kluba ove godine izdvojeno je 285 hiljada dinara za nabavku opreme i plasiranje u viši rang – Drugu ligu, dok je karate klubu donirano 75 hiljada dinara takođe za nabavka opreme za treninge tačnije tatamija i sprave za vežbanje.
Rukomentni klub broji oko stotinu članova u nekoliko starosnih kategorija, a ove sezone najjači seniorski sastav plasirao se u Prvu ligu grupa „Sever“ i jedan korak ostao im je do Superlige. Karate klub ima više od 60 članova koji su samo u prošloj godini osvojili 319 medalja u svim takmičenjima, od kojih su dve takmičari koji nastupaju u sastavu reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  BEJZBOL, Neuspeh srpskog šampiona Beograd 96 na CEB Kupu u Bugarskoj

rukometni klub VladimirovacOva donacija deo je Programa podrške društvenim inicijativama kompanije Continental Wind Serbia u mesnim zajednicama ‘ Mramorak, Dolovo i Vladimirovac kojih je ove godine 27, a koje će sprovesti brojna udruženja građana i organizacija sa ciljem poboljšanja društvenih aktivnosti u ovim mestima ‘. Projekti su iz oblasti kulture, obrazovanja, brige o starim licima, bezbednosti u saobraćaju, kulinarstvu, tradicionalne, zabavne i dečije manifestacije, kao i mnoge druge.
Dodatno, kompanija Continental Wind Serbia je u 2013. godini u okviru Programa podrške društvenim inicijativama podržala mnoge društveno odgovorne projekte iz oblasti kulture, obrazovanja, brige o starim licima, bezbednosti u saobraćaju, kulinarstvu, tradicionalne, zabavne i dečije manifestacije u mesnim zajednicama Mramorak, Dolovo i Vladimirovac. Udruženja građana su u prošloj godini realizovala projekte vredne 10.000 evra, a u 2014. godini ova tri naselja realizuju svoje projekte u okviru programa koji je podržan sa čak 25.000 evra od strane Continental Wind Serbia. Kompanija planira da investira u izgradnju vetroparkova od kojih je prva faza kapaciteta 145 MW i vrednosti 300 miliona evra.

Povezana vest:  KUGLANJE, Prihvaćene ostavke selektora Ponjavića i Čukvasa