Ministraka_na_jednom_od_Sta_treniras_standovaŠta treniraš? Odaberi omiljenu sportsku aktivnost na sajmu sportova u Košutnjaku

 

Coca-Cola Sistem i organizacija ADFOR – Dečiji forum, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, pozivaju vas da posetite sajam sportova u Košutnjaku gde će biti predstavljeno više od 30 sportskih aktivnosti. Ovom prilikom, svi posetioci će moći da dobiju i stručne savete kako da vode računa o svojoj kondiciji, zdravlju i fizičkom izgledu.

U subotu, 19. juna, sa početkom u 11.00 časova, dođite u Republički Zavod za sport – bazeni Košutnjak, adresa je Kneza Višeslava 72.

Povezana vest:  Snuker i bilijar konkurišu za OI u Tokiju 2010.

Program „Šta treniraš?“ je 2009. godine pokrenuo Coca-Cola Sistem (kompanija Coca-Cola i Coca-Cola Hellenic), u saradnji sa organizacijom ADFOR – Dečiji forum i Ministarstvom omladine i sporta, koje je u realizaciji ovog projekta prepoznalo ideje koje će pomoći u sprovođenju Strategije za razvoj sporta i Strategije za mlade.

Ova manifestacija ima za cilj da motiviše mlade ljude, ali i sve druge generacije, da se bave sportom i da shvate važnost rekreacije u svakodnevnom životu. Manifestaciju aktivno podržavaju Sportski savez Srbije, Republički zavod za sport i nacionalni sportski savezi.

Povezana vest:  NHL rezultati, ponedeljak 7. decembar

Posle Kragujevca i Novog Pazara, i u Beogradu će se, po drugi put, na jednom mestu okupiti mnogobrojni sportski klubovi, koji će predstaviti sportove za trening i rekreaciju. Neki od njih su ragbi, jedriličarstvo, biciklizam, rafting, konjički sport, bejzbol, ekstremni sportovi, softball i još desetine uzbudljivih sportova. Posetioci će, takođe,  imati priliku da se posavetuju sa sportskim stručnjacima kako da pronađu adekvatnu fizičku aktivnost kojom bi se bavili, ali i da dobiju korisne informacije o zdravom načinu života.

Povezana vest:  NHL rezultati, petak 27. novembar

Inače, prema poslednjem istraživanju koje je sprovelo Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, 15 odsto učenika bavi se školskim sportom, dok je čak 85 odsto neaktivno. Upravo zbog toga, Ministarstvo omladine i sporta, Coca-Cola Sistem, organizacija ADFOR – Dečiji forum i ostali partneri sprovode akciju „Šta treniraš?“ u celoj Srbiji, kako bi podstakli mlade na sport i rekreaciju.