radomir_antic_nasmejan_kznAntić: Ponovo sami odlučujemo o svojoj sudbini

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je izuzetno zadovoljan današnjom pobedom nad Nemačkom pošto eventualni plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi ponovo zavisi od srpskih fudbalera.

-Ovo je više od pobede. Sada smo pozitivni, jer nam pobeda daje pravo da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pohvalio bih ekipu, jer su nedostatak svežine nadoknadili borbenošću, što je nas Srbe retko krasilo – rekao je Antić na konferenciji za novinare posle pobede u Port Elizabetu od 1:0.

Antić je prvu pobedu fudbalera nad Nemačkom na svetskim prvenstvima posle 48 godina posvetio narodu Srbije.

-Ovaj tim je i do sada na svoj način, karakterom, borbenošću, pa čak i arogancijom predstavljao svoj narod, koji je uvek umeo da proslavi naše uspehe. Narod je prepoznao sebe u igračima i zaslužio je da mu se posveti ova pobeda – istakao je selektor.

Povezana vest:  Autopsija potvrdila da Maradona nije uzimao drogu pred smrt

Posao Srbiji u duelu sa „pancerima“ olakšalo je i isključenje nemačkog napadača Miroslava Klozea u 37. minutu.

-Klozeovo isključenje je bilo veliki hendikep za Nemačku… Ali to je ovde sudijski kriterijum na koji sve treba da računamo. Jeste novo, ali smo svi upoznati s tim i pre turnira sam sve igrače i upozorio na strože suđenje – ocenio je selektor Srbije, čiji je golman Vladimir Stojković proglašen za igrača utakmice jer je odbranio penal Lukasu Podolskom.

Penal je skrivio Nemanja Vidić igravši rukom u svom kaznenom prostoru, što se Srbiji već desilo na prethodnom meču sa Ganom koji je izgubila sa 0:1.

Povezana vest:  Zvezdi i Partizanu oduzeto po dva boda, brojne novčane kazne

-Da smo primili gol sa penala pritisak bi bio ogroman… Nadamo se da se to više neće dešavati – rekao je Antić.

Srpski selektor je naveo i da je uvek verovao da njegova ekipa može da iznenadi Nemce.

-Moramo da imamo više poverenja u nas same. Pobeda će nam pomoći da u tome istrajemo… S moje strane mi nikada nismo bili otpisani. Prihvatam samo da možemo da imamo slab dan – kazao je Antić.

Selektor Nemačke Joahim Lev izjavio je da je razočaran zbog poraza, ali da i dalje veruje u plasman ekipe u drugi krug takmičenja.

-Razočarani smo i užasnuti zbog ovog poraza, ali smo rešeni da idemo dalje. Neće nas ovo saplesti, samo ne smemo da budemo nervozni – rekao je Lev i priznao da su ga njegovi igrači mnogo nervirali partijom na terenu.

Povezana vest:  Lukić: Ako smo inteligentni izvući ćemo pouke posle Rena

-Ostali smo bez Klozea, odmah primili gol, a nismo iskoristili brojne šanse, pa ni penal. Očekivao sam da ćemo bolje centrirati sa strane. Sada ćemo biti pod još većim pritiskom… Srbija je zaslužila gol, jer je igrala veoma dobro – dodao je Lev.

Nemački selektor ocenio je i da je sudija bio prestrog kada je Klozeu zbog saplitanja Dejana Stankovića sa leđa pokazao drugi žuti karton.

-Kloze je želeo da udari loptu i mislim da je prestrogo isključen. Sudija je bio prestrog i u drugim situacijama. Utakmica nije bila gruba, a mi smo je završili sa osam žutih i jednim crvenim kartonom – rekao je Lev.