sahŠAH VESTI

Remi Kovačevića za ostanak na vrhu tabele

 

Novosadski velemajstor Aleksandar Kovačević remizirao je večeras sa Artom Timofejevim iz Rusije u pretposlednjem, devetom kolu 40. međunarodnog šahovskog turnira „Bosna open 2010“ u Sarajevu.

Kovačević je sa sedam osvojenih poena u grupi igrača sa izgledima za visok plasman, koji se nalaze iza vodećih Hao Vanga iz Kine i Zahara Efimenka iz Ukrajine sa po 7,5 poena.

Povezana vest:  BEJZBOL, Počinje Triglav Novi Sad Indoor Baseball

U toj grupi su, pored Kovačevića, Timofejev, Rus Vladislav Nevednič i Rauf Mamedov iz Azerbejdžana. Oni će o konačnom poretku na tabeli odlučivati u sutrašnjim međusobnim susretima poslednjeg kola sarajevskog turnira.

Hao Vang će igrati sa Efimenkom, Nevednič sa Timofejevim, Kovačević sa Bologanom iz Moldavije, a Mamedov sa Hrvatom Brkićem.

Od ostalih srpskih šahista večeras su pobedili Bojan Vučković i Miloš M. Pavlović, remizirali su Dragan Šolak i Ljilja Drljević, dok su poraženi Branko Damljanović, Ivan Ivanišević i Anđelija Stojanović.

Povezana vest:  U ČAST LEGENDE PREDRAGA MANOJLOVIĆA

Na turniru u Sarajevu učestvuje 169 takmičara, nagradni fond iznosi 109.800 evra, pobedniku će pripasti 20.000 evra, a turnir se zatvara sutra u 19 sati, u sarajevskom Domu mladih.