Kjetil JANSRUDALPSKO SKIJANJE
Jansrud ponovo najbrži u Lejk Luisu

Norvežanin Kjetil Jansrud pobednik je prvog superveleslaloma sezone koji je za Svetski kup alpskih skijaša vožen večeras u kanadskom Lejk Luisu.
Jansrud, koji je trijumfovao i u jučerašnjem spustu, do pete pobede u Svetskom kupu došao je u vremenu minut, 32 sekunde i dve stotinke.
Ostala tri trijumfa ostvario je u Kvitfjelu. Krajem februara i početkom marta ove godine slavio je u spustu i superveleslalomu. Ima i trijumf u superveleslalomu, pocetkom marta 2012. godine.
Sa 29 stotinki zaostatka drugo mesto osvojio je Austrijanac Matijas Majer, dok je treći bio Italijan Matijas Majer sa 31 stotinkom slabijim vremenom od pobednika.
Na četvrtom mestu završio je Austrijanac Otmar Stridinger, dok je peto i šesto mesto pripalo njegovim sunarodnicima, Maksu Francu i Hanesu Rajheltu.
Jansrud je sa dva trijumfa u Lejk Luisu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 216 bodova. Austrijanac Marsel Hiršer je drugi sa 180, dok je treći Nemac Fric Dofner.
Skijaši ce takmičenje u Svetskom kupu nastaviti u Biver Kriku gdje ce se od petka do nedelje biti voženi spust, superveleslalom i veleslalom.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Zeldenu

PHOTO: MARK RALSTON/AFP