Ragbi savez Srbije logoRAGBI
Mihajlović novi selektor ragbi reprezentacije Srbije

Kruševljanin Aleksandar Mihajlović (35), koji deset godina živi u Irskoj, a igračku karijeru je započeo u Ragbi klubu Kruševac, novi je selector seniorske ragbi reprezentacije Srbije, saopšteno je iz tog kluba. Mihajlović se, kako je navedeno, prihvatio teškog posla jer su poslednjih osam utakmica „orlovi“ izgubili, a u proleće 2015. godine očekuju ih važne utakmice protiv Austrije i Danske u B3 grupi Prvenstva Evrope.
-Ovaj poziv smatram velikom privilegijom. Moja vizija rada obuhvata organizovan, planski i sistematizovan rad na razvoju igrača iz domaćeg prvenstva i kvalitetnom odabiru igrača iz Srbije i srpskog porekla koji igraju širom Evrope – istakao je Mihajlović.
On smatra da će se uspostavljanjem kvalitetnog stručnog tima, sastavljenog od dva trenera skrama, dva trenera dijagonale i trenera za fizičku pripreme, stvoriti uslovi za poboljšanje kvaliteta elitnih igrača, a plan je da se grupi od 30 najboljih igrača pridruži desetak mladih igrača, što bi pomoglo ubrzanom razvoju njihovih talenata.
Aleksandar Mihajlović je igračku karijeru započeo 1994. godine u ragbi klubu Kruševac.
Bio je kapiten mlade selekcije SR Jugoslavije, a za najbolji seniorski tim je debitovao 1999. godine i odigrao 19 test utakmica.
Prvi je igrač iz Srbije koji je zaigrao u kolevci ragbija, Engleskoj, jer je 2000. godine postao član Bedford Atletika.
U Engleskoj je igrao za Bedford Bluesi Launceston.
Od 2004. godine je u Irskoj gde je nastupao za Portarligton i Karlou.
Poslednjih nekoliko godina radi kao trener u Porarligtonu i sa mladim kategorijama Lenstera, franšize koja je tri puta osvajala titulu klupskog prvaka Evrope.

Povezana vest:  Petrović 14. u Češkoj