placido domingo 06122014 001Plasido Domingo sutra u Areni

Jedan od najpoznatijih glasova sveta, španski tenor Plasido Domingo, nastupiće u Srbiji posle više od dve decenije i to sutra u Kombank Areni
Plasido Domingo će u svojoj impresivnoj karijeri prvi put održati solistički koncert uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a, kojim će dirigovati Izrael Gurski koji prati Dominga na turneji.
Na sceni će mu se pridružiti i soprani Virdžinija Tola i Mikaela Oeste.
Kritičari Dominga nazivaju kraljem opere jer je jedini umetnik koji je izneo više od 140 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere.
Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao. Ovekovečio je Alfreda iz „Travijate“, Artura iz „Lučije od Lamermura“, Don Hozea iz „Karmen“ i mnoge druge operske likove.
U opusu ovog umetnika, koji je u januaru ove godine napunio 73 godine, nalazi se i preko 500 izvođenja pod njegovom dirigentskom palicom, kao i veliki broj albuma. Kao generalni direktor Opere Los Anđelesa predstavlja moćnu figuru među operskim upravnicima.
Plasido Domingo pomaže mladim umetnicima, a osnivač je i pokretač međunarodnih takmičenja pevača kao i programa za mlade umetnike, ambasador je dobre volje UNESCO-a i veliki humanitarni radnik.
Nosilac je brojnih priznanja među kojima su odličja Gran Cruz de la Orden de Isabel la Catolica, Medalla de la Orden de las Artes y las Letras de Espana, kao i Premio Principe de Asturias de las Artes, u Meksiku, gde je odrastao, nosilac je odličja Aguila Azteca.
Dobio je Predsedničku medalju slobode u SAD-u, a nosilac je titula Komandanta Legije časti u Francuskoj, počasnog Viteza britanskog carstva, ali i počasnih odličja Italije kao i počasnog doktorata za životnu predanost i doprinos muzici i umetnosti.
Njegov opsežan rad u studiju nagrađen je Gremijem 11 puta, a latinskim Gremijem dva puta, dok je Emi nagrade dobio za televizijsko ostvarenje „Omaž Sevilji“ i „Silver Gala“ program u Metu.
Bio je ličnost godine Latinske snimateljske akademije 2010. godine.
Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 3.900, 5.700, 5.900, 6.800, 6.900, 7.700, 8.800 i 9.900 dinara, a mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

Povezana vest:  Bajaga oduševio Ljubljanu