beograd  protiv rumuna

KUGLANJE
Beograd protiv rumunske Olimpije, Pionir sa Šrechajmom u Ligi šampiona

Kuglaši srpskog prvaka Beograda sastaće se u drugom kolu Lige šampiona sa rumunskom Olimpijom iz Jašija i ukoliko pobede, plasiraće se na fajnal for 28. i 29. marat 2015. u Straubingu u Nemačkoj. Rumuni su u prvom kolu sa po 5:3 pobedili francuski Rasing iz Strazbura, dok je Beograd bio siguran protiv skopskog Makpetrola (8:1 na Banjici i 5:3 u Skoplju).
Beograd je u prvom meču 24. januara 2015. domaćin na Banjici. Revanš je 14. februara iduće godine u Jašiju.
Kod kuglašica zbog malog broja prijavljenih ekipa nije igrano prvo kolo. Direktno na fajnal for plasirali su se prošlogodišnji finalisti Viktorija iz Bamberga (Nemačka) i Celje (Slovenija), a za još dva mesta boriće se 24. januara iduće godine Kozara (Bih) – Mlaka Rijeka (Hrvatska) i Pionir Subotica (Srbija) – Šrechajm (Nemačka). Revanši su 14. februara 2015.
U drugom kolu za kuglaše, branilac titule Segedin sa našim internacionalcima Robertom Ernješijem i Tiborm Selom, dočekuje hrvatski Zaprešić koji je prošle godine bio četvrti. Lane trećeplasirani Rot vajs (Nemačka) igraće sa italijanskim Nojmarktom. Sport iz Podbrezove (Slovačka), koga vodi srpski selektor Miloš Ponjavić a u timu su dva reprezentativca Srbije Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša, ići će na megdan Fojtu iz Sent Peltena (Austrija).
Fajnal for za sezonu 2013. – 2014. odigran je takođe u Straubingu i redosled je bio – kuglaši: 1. Segedin, 2. Zadar (Hrvatska), 3. Rot vajs, 4. Zaprešić, kuglašice: 1. Celje, 2. Viktorija Bamberg, 3. Pionir Subotica, 4. Mlaka Rijeka.
Pionir je u Ligi šampiona bio dva puta drugi (2009. i 2011), jednom treći (2014) i dva puta četvrti (2010. i 2013). Beograd je bio drugi 2013.

Povezana vest:  BADMINTON, NOVI MEĐUNARODNI IZAZOVI - ORLIĆI U MAĐARSKOJ, ORLOVI U RUMUNIJI