SERBIA mladi 2014HOKEJ NA LEDU
Mlada reprezentacija otputovala u Španiju na SP

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu uzrasta do 20 godina otputovala je u četvrtak u španski grad Haka gde će od 13. do 19. decembra učestvovati na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupa B.
Posle skraćenih priprema na klizalištu „Pingvin“ na Novom Beogradu nacionalni tim pod vođstvom selektora Igora Kosovića, otputovao je u ovaj mali grad na severu Španije u kojem će se u borbi za medalje takmičiti sa selekcijama Australije, Belgije, Islanda, Hrvatske i domaćina Španije.
Nekada naš proslavljeni reprezentativac a danas selektor mlađih reprezentativnih selekcija Igor Kosović na Svetsko prvenstvo je poveo 20 igrača i dva golmana:
golmani – Jug Mitić, Matija Ganić;
bekovi – Ivan Anić, Aleksandar Kolarić, Todor Kuveljić, Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Nikola Stojanović, Vuk Trajković;
napadači – Nikola Baračkov, Vojin Dragović, Ivan Glavonjić, Lazar Leštarić, Lav Mitić, Lazar Novaković, Petar Novaković, Siniša Pajić, Relja Radosavljević, Marko Tadić, Đorđije Terzić, Luka Vukićević i Andrej Cvik.
Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu brani bronzanu medalju osvojenu u januaru ove godine na planetarnom šampionatu igranom upravo u Haki, koja će još jednom biti domaćin ovom takmičenju koje se zvanično vodi kao Svetsko prvenstvo U20 za 2015. godinu. Naša selekcija tri godine uzastopno osvajala je bronzanu medalju u ovom rangu takmičenja (Talin 2012, Beograd 2013. i Haka 2014), a svi se nadaju da bi na ovom prvenstvu mogla da napravi korak više i izbori se za sjajnije odličje.
Najveći protivnici na tom putu svakako će biti Hrvatska i domaća selekcija Španije, dve selekcije sa kojima se naš tim susreće u prve dve runde šampionata. Takmičenje počinje u subotu, kada se „orlići“ sastaju sa nacionalnim timom Hrvatske, selekcijom koja se u našu grupu vratila eliminacijom iz više, grupe A, što je čini prvim favoritom za povratak u rang iznad. Taj meč igra se od 16,30 časova.
Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

Povezana vest:  Dejan Rambo Petković posetio srpske strelce u Rio de Žaneiru

Raspored mečeva selekcije Srbije na SP 2015. u Haki:

Subota, 13. decembar * 16.30h * SRBIJA – Hrvatska
Nedelja, 14. decembar * 20.00h * Španija – SRBIJA
Ponedeljak, 15. decembar * slobodan dan
Utorak, 16. decembar * 16.30h * SRBIJA – Australija
Sreda, 17. decembar * slobodan dan
Četvrtak, 18. decembar * 13.00h * Island – SRBIJA
Petak, 19. decembar * 13.00h * SRBIJA – Belgija

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Marlis Šild okončala sezonu

PHOTO: SHLS/Arhiva