Stephen HendrySNUKER
Hendri: Nadam se da će se Roni povući

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Stiven Hendri rekao je da bi želeo da se Roni O’Saliven povuče iz takmičenja, kako ne bi prestigao njegov rekord po broju osvojenih titula.
-Rekord (od sedam titula svetskog prvaka) želim da zadržim. Ako ga Roni ne obori, mislim da niko neće. Nadam se da će uskoro da se povuče – rekao je Hendri, preneli su britanski mediji.
Hendri se povukao iz takmičenja 2012. godine, posle eliminacije sa Svetskog prvenstva, a tokom karijere osvojio je 36 titula koje se boduju za svetsku rang listu.
On je držao i rekord po broju postignutih trocifrenih brejkova (100 I više poena u nizu u jednom frejmu) – 775, ali ga je O’Saliven juče pretekao, na Mastersu u Londonu, u meču i pobedi protiv Marka Fua u Mastersu – 43, jednu više od Hendrija.
-Bilo je pitanje vremena kada će rekord pasti. Ali, drago mi je što je to uradio najbolji igrač na svetu, neko ko igra na način na koji sam ja igrao – ekao je Hendri.
O’Saliven (39) je petostruki svetski šampion i do sada je osvojio 27 rangirajućih titula, a Hendri smatra da O’Saliven, čiji je nadimak „Raketa“, nema konkurenciju.
-Mislim da jedino Roni ispunjava standarde. On je veoma, veoma daleko iznad ostalih igrača – rekao je Hendri.
Hendri (46) nije odbacio mogućnost povratka takmičenjima, a mediji su spekulisali da bi mogao da učestvuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
-Još nisam odlučio o Svetskom prvenstvu. Postoji mogućnost, ali ne želim da se pojavim i budem marketinški trik. Igraću samo ako mislim da mogu dobro da igram i budem pravedan prema sebi, ali moraću da počnem da treniram mesec dana ranije – rekao je Hendri.

Povezana vest:  ŠAH, Prvenstvo Srbije za invalide završeno pobedom Klašana

PHOTO: Michael Regan/Getty Images Sport