Raso Jevremovic 1
Prvog dana XII Zimskog EYOF-a startovao Rašo Jevremović
 
Rašo Jevremović, predstavnik Srbije u alpskom skijanju, prvog dana takmičenja startovao je u trci veleslaloma. Posle prve vožnje zauzeo je 64. mesto, a u ukupnom plasmanu 54. poziciju sa 10,99 sekundi zaostatka za pobednikom Paskalom Fricom iz Austrije. Rašo će u sredu, 28. januara nastupiti u disciplini slalom.
Anju Ilić, koja će nas predstavljati u skijaškom trčenju u sredu 28. januara od 12,30 očekuje trka na 5 km slobodnim stilom.
Po prvi put u istoriji u organizaciji dve države, Austrije i Lihtenštajna, sinoć je u Montafonu otvoren XII Zimski Evropski olimpijski festival mladih, a zastavu Srbije na otvaranju nosio je Rašo Jevremović.
Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su predsednici obe države, a prestolonaslednik Alois od Lihtenštajna i predsednik Austrije Heinz Fišer imali su čast da festival proglase i zvanično otvorenim.
„Hteo bih da se zahvlaim predsednicima nacionalnih olimpijskih komiteta Austrije i Lihtenštajna jer su pokazali veliku posvećenost i olimpijski duh u organizaciji ovog takmičenja. Siguran sam da će Festival biti sjajan,“ rekao je Patrik Hiki predsednik Evropskih olimpijskih komiteta.
Povezana vest:  AMERČKI FUDBAL, SAAF, Pobeda Kikinde nad Hajlendersima za završetak B divizije