Dragan-Marković-Palma1Grad Jagodina za sport u 2015. izdvaja 247 miliona dinara

Grad Jagodina budžetom za 2015. godinu izdvojiće 247 miliona dinara za rad 118 sportskih organizacija i oko 6.000 registrovanih sportista svih uzrasta u 30 sportskih disciplina.
Kako se navodi u odluci Skupštine grada za održavanje objekata izdvojiće se 88 miliona, za takmičenja 90 miliona, za izgradnju, dogradnju i opremanje sportskih objekata 20 miliona i za aktivnosti sportskih organizacija, društava i udruženja 45 miliona dinara.
-Za razvoj sporta i fizičke kulture, poslednjih deset godina, izdvajamo značajna sredstva jer želimo da mlade izvučemo iz kafića, da ih odvojimo od poroka alkohola i droge, da se bave sportom, da žive zdravo i da im idoli budu najbolji sportisti Srbije i sveta – izjavio je za medije predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.
U tu svrhu, izgrađeno je 50 terena za male sportove, sa noćnom rasvetom i svim potrebnim rekvizitima u Mesnim zajednicma sela i grada.
Fudbalski klub Jagodina, već osmu godinu igra u superligi Srbije, a od najvećih uspeha svakako se izdvaja osvajanje Kupa i igranje u kvalifikacijama za Ligu Evropu.
Takođe, ženski rukometni klub prošle godine osvojio je Kup Srbije i bio učesnik brojnih međunarodnih takmičenja, a zapažene rezultate postigli su i muški rukometni klub, košarkaši, fudbalerke, karatisti, kik-bokseri, džudisti, plivači, atletičari…
Jagodina je bila domaćin mnogih sportskih događaja, a posebno se izdvajaju utakmice A reprezentacija Srbije i Makedonije u kvalifikacijama za SP, kao i duel mladih selekcija Srbije i Španije u baražu za plasman na EP.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U18 u Beogradu, 9-15. mart 2013.