Srbija - Grcka 03

Sezona u ragbiju 13 počinje za vikend

Ragbi 13 federacija Srbije novu takmičarsku sezonu počinje predstojećeg vikenda drugim Rizman kupom, na stadionu BASK na Carevoj Ćupriji. Rizman kup održaće se u subotu od 16 časova i to će biti prvo pripremno takmičenje za srpske reprezentativce koje ove godine čekaju velike obaveze, navodi se u današnjem saopštenju. 
Ragbi 13 federacija Srbije ustanovila je Rizman kup prošle godine u čast čuvene ragbi porodice Rizman iz Velike Britanije. 
Podeljeni u dva tima, igrači iz domaćih klubova imaće priliku da se nametnu selektoru Marku Jankoviću uoči nastavka Evropskog šampionata Grupe B, u kojem trenutno Srbija vodi u konkurenciji Rusije, Italije i Ukrajine. 
Ekipe će nositi imena po sinovima legendarnog Augustusa Gasa Rizmana, jednog od najboljih igrača u istoriji ragbi lige. U prošloj deceniji, Gasov sin, Džon Rizman je u dva navrata bio selektor Srbije i ima velike zasluge za napredak ragbija 13 na ovim prostorima. 
On je trenutno predsednik Škotske ragbi liga federacije, ali u savetodavnoj ulozi i dalje pomaže srpsku federaciju. Njegov brat Bev je takođe legenda tog sporta, a zbog udela u razvoju ragbija britanska kraljevska porodica nagradila ga je ordenom Britanske imperije. 
Prošle sezone, u prvom Rizman kupu, pobedila je ekipa koja je nosila ime Beva Rizmana, rezultatom 36:20. Tokom vikenda biće održana i godišnja Skupština Ragbi 13 federacije Srbije uoči starta domaćeg prvenstva 7. marta. 

Povezana vest:  Srpski miks pištoljem „pogodio“ srebro na Svetskom kupu u Fort Beningu