divlji_veprovi_grupnaAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

Šumadijski derbi

 

 

U petom kolu Nacionalne lige Srbije, snage će odmeriti Divlji Veprovi i Ratnici. Pred Ratnicima je najteži mogući zadatak, a to je da pokušaju da savladaju četvorostrukog šampiona države i branioca titule, kragujevačke Divlje Veprove. Utakmica će se odigrati u subotu, 22.05.2010. na stadionu FK „Sušica“ u Kragujevcu, sa početkom u 16 h.

Iako su Veprovi apslolutni favoriti, Ratnici će dati sve od sebe da savladaju šampiona i tako nastave sa odličnim partijama. Ove sezone, već su pali vice-šampioni, Plavi Zmajevi, čime je ozbiljno istaknuta kandidatura za šampionski pehar.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Bob tim Srbije 18. posle druge trke

Kragujevčani su u nedelju deklasirali itaijansku ekipu Lazio Marinaca u trećem kolu EFAF kupa, dok su Ratnici prethodni meč odigrali nerešeno protiv Istambulskih Sultana u okviru Challenge kupa. Što se tiče domaćeg prvenstva, Veprovi zauzimaju prvo mesto sa skorom od 3:0, dok su Ratnici na četvrtom mestu, ali i utakmicom manje. Inače, ovo će biti prvi susret ova dva kluba u njihovoj istoriji.

– Prošlog vikenda smo odigrali jednu od najboljih utakmica u istoriji kluba i savladali smo vicešampione Italije. Takmičenje u EFAF kupu je završeno tako da nam ostaje da se fokusiramo na domaće prvenstvo. Ratnici su ove sezone iznenadili sve i očekujem da će dati sve od sebe. – rekao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih Veprova.

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, Skokovi u finalu svetskog prvenstva

Predsednik kluba, Marko Nikolić, izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč: – Idemo po pobedu, radili smo jako i vredno u prethodnim mesecima i pokazali da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama. Ovo je prava provera za nas, igranje protiv šampiona države je nešto što nosi veliku obavezu ali i odgovornost da se dokažes. Kragujevac je najbolji tim u zemlji a da bi bio najbolji moraš da pobediš najbolje i to je ono što ćemo pokušati da uradimo. Imamo mladu i perspektivnu ekipu i motiv više nego Kragujevac, i to ćemo pokušati da iskoristimo. Svi momci su željni dokazivanja i ova utakmica je najbolje mesto za to. Nadamo se da će publika doći u velikom broju i da će ambijent biti na nivou kao i uvek kada se u Kragujevcu igra.

Povezana vest:  Nasilja na stadionima manje nego lane