zmajevi vs pantersi 010 foto milos rafailovicAMERČKI FUDBAL, SAFS

 

Beograd Blue Dragons vs. Pančevo Panthers

 

U petom  kolu Nacionalne lige Srbije sastaće se Plavi Zmajevi i Panteri. Utakmica će se igrati na stadionu 11. April na Bežaniji u subotu 22. maja sa početkom od 16h. Oba tima imaju po jedan poraz ove sezone i ovo će biti borba za što bolje mesto pred play off. U taboru Pančevaca vlada dobra atmosfera i pored poraza od Kragujevčana u prošlom kolu.

– U subotu nas očekuje meč protiv ekipe koja najviše trči u NLS-u i koja ima dosta agresivnu odbranu. Ako uspemo da iskoristimo njihove slabosti koje smo uočili tokom pripreme za meč mislim da možemo da odigramo egal utakmicu koju će verovatno odlučivati jedna lopta. Tačnije, to neće biti ništa novo pošto smo poslednjih par mečeva već odigrali po ovom receptu. Što se kadra tiče opet ćemo nastupiti bez nekolicine prvotimaca pogotovo u napadu među kojima su i dalje povređeni kapiteni napada Bratislav Bošnjak i Boban Ignjatovski kao i reprezentativni OT Miroslav Vlček ali očekujemo njihov povratak za poslednje kolo protiv Kleka. Obema ekipama pobeda će značiti i teoretski plasman u play off tako da očekujem da će i jedni i drugi biti veoma motivisani za ovaj meč. Prošlo kolo smo nažalost prebacili plan za celu sezonu što se tiče izgubljenih lopti u napadu tako da se nadam da ćemo ovaj put odigrati sa mnogo manje grešaka nego poslednju utakmicu – rekao je Bojan Milić, trener Pantera.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Partizan siguran protiv NS Starsa

Plavi Zmajevi su u prošlom kolu Nacionalne lige Srbije savladali Odmetnike rezultatom 30:7.

– Pančevo je ove sezone jače nego ikad. Odlično su otvorili sezonu i težak poraz u prošlom kolu od Kragujevca nikog ne treba da zavara. Tim je potpuno zreo, imaju jasan stil i igrače koji mogu da ga odigraju. Imam zadovoljstvo da u juniorskoj reprezentaciji radim sa njihovim talentovanim hvatačima i kvoterbekom Milenkovićem. Oni su budućnost srpskog fudbala. Kad na to dodate deo tima koji igra četvrtu, petu sezonu, dobijate protivnika za respekt. Zmajevi u ovu važnu utakmicu ulaze opterećeni povredama, porazima u EFL, ali ranjena zver je najopasnija. Ovo je prva u nizu utakmica koje će odrediti sezonu i tako se prema njoj i odnosimo. Ja nikad ne bih izašao na liniju bez potpune vere u uspeh. Tako je i ovog puta. Imam igrače koji više od svega žele pobedu, i tako će i igrati. Biće dobra utakmica u subotu! – izjavio je Blažo Bojić, trener Plavih Zmajeva.

Povezana vest:  Trofej Beograda u sinhronom plivanju i ritmičkoj gimnastici u nedelju