SRB RUS grupnaHokejaši Srbije i Rusije obeležili jubilje od osvajnja zlatne medalje SSSR-a na ZOI 1984. u Sarajevu

Veterani Srbije i legende ruskog hokeja odigrali su danas revijalnu utakmicu u okviru obeležavanja zlatne medalje nekadašnjeg Sovjetskog Saveza na Zimskim Olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu.
Meč u Ledenoj dvorani Pionir, koji je skoro bila ispunjna do poslednjeg mesta, završen je pobedom Rusije rezultatom 8:3 (3:0, 3:2, 2:1).
Za Ruse su iz „zlatne generacije“ nastupali Koževnikov, Kasatonov, Pervuhin, Babinov, Makarov i mnogi drugi.
Meču su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i državni sekretar ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Riš za jednu stotinku bolja od Linzi Von

SRB RUS igra-Velika je stvar što su olimpijski šampioni danas u Beogradu. Ovaj događaj nije promocija samo hokeja, već čitavog sporta. Presrećni smo i zadovoljni što negujemo prijateljske odnose sa Rusima, a verujem da će i naša ekipa gostovati kod njih – rekao je Peruničić.
Peruničić je istakao da ministartsvo podržava sve sportove u Srbiji i dodao da se nada da će hokej još više napredovati.
-Ministartstvo podržava sve sportove, ali srpski hokej zavisi od njegovog rukovodstva. Mi samo pomažemo, ali se ne mešamo u njihove planove. Koliki bude napredak toliko ćemo i pomagati, a videli smo da su veoma ambiciozni i nadam se da će tako nastaviti – zaključio je Peruničić.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer osvojio četvrtu uzastopnu titulu u Sveskom kupu

PHOTO: Anonio Ahel/ATAIMAGES

{vsig}SRB_RUS_HOKEJ{/vsig}