Dragoslav Petrovic i trener Milan BarbirBADMINTON
Petrović među 32 najboljih u Berlinu
 
Dragoslav Petrović bio je akter najjačeg svetskog juniorskog turnira YONEX German Junior 2015 koji je od 5. marta 2015. okupio krem svetskog juniorskog badmintona. Balkanski šampion uzrasta do 19 godina popravio je svoj plasman u Berlinu u odnosu na lane kada je ispao u prvom kolu. Ovoga puta u konkurenciji 128 igrača u singlu stigao je do plasmana među 32 najbolja čime je osvojio nove bodove na svetskoj i evropskoj rang listi. Naš najbolji junior je kao peti nosilac bio slobodan u prvom kolu. U drugom je ubedljivo savladao domaćeg takmičara Maksa Kika s 2:0, dok je, istim rezultatom, u borbi za osminu finala izgubio od izvanrednog Indijca Širila Verme, koji se prošetao do četvrtfinala ovog turnira i koji je jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu.
„Izgubio sam u trećem kolu od trenutno boljeg protivnika. Dao sam sve od sebe ali to ovog puta nije bilo dovoljno. Iz Berlina se vraćam u Srbiju sa još nekoliko novih informacija u vezi mog napretka i ostajem pozitivan kao i do sada“, kazao je Dragoslav Petrović.
Turnir u Nemačkoj bila je ujedno i poslednja Petrovićeva juniorska provera pred Evropsko prvenstvo za juniore u Lubinu (26. mart – 4. april) do kojeg će igrati još dva turnira, oba seniorska. Trenutno četvrti junior Evrope i prvi na listi evropskog kruga prvo će od 12. do 15. marta učestvovati na Romanian International u Temišvaru, a generalnu probu za ovaj juniorski šampionat Starog kontinenta imaće na Yonex Polish Open u Arlamovu od 19. do 22. marta.
„Nemam naviku da tražim opravdanja ali ovog puta moram da istaknem da je Dragoslav na ovaj turnir došao sa ozbiljnom prehladom a to se na ovakvom turniru jednostavno ne prašta. Indijac je i bez te velike početne prednosti bio ozbiljna prepreka, a Dragoslavu svaka čast što nije klonuo duhom i što je dao sve od sebe. Uspeli smo čak i da isprobamo neke taktičke zamisli sa treninga pa ćemo to ostaviti kao pozitivnu stvar u celom ovom događaju“, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.
Povezana vest:  KUGLANJE, Određene reprezentacije za meč sa Rumunijom