ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Poraz „orlića“ od Rumunije na SP U18 u Novom Sadu
 
Hokejaši Srbije poraženi su od selekcije Rumunije rezultatom 4:3 (2:1, 0:2, 2:0) na startu Svetskog prvenstva za igrače do 18 godina, Divizije II, Gruoe B, koje je u danas počelo u Novom Sadu. Naš nacionalni tim odlično se borio protiv favorizovanog protivnika koji važi za prvog favorita turnira, ali u poslednjoj trećini nije uspeo da sačuva prednost koju je imao nakon 40 minuta igre, pa je odbranu svetske bronze ipak počeo porazom.
„Orlići“ su sjajno počeli meč i poveli golom Pavla Podunavca već u 4. minutu. Ipak, favorizovani rumunski tim uspeo je u drugom delu prvog perioda da preokrene golovima Martona i Kovača, da bi početkom nastavka usledio period odlične igre naše selekcije koja je golovima sjajnog Luke Vukićevića još jednom stigla do prednosti koju je angažovanom igrom u odbrani odlično čuvao do drugog petnaestominutnog odmora.
Poslednjih dvadeset minuta protekli su u dominaciji fizički boljih rumunskih hokejaša koji su svim silama pokušavali da stignu do izjednačenja i uspeli u 47. minutu, da bi samo minut i po pre kraja uspeli da stignu do novog preokreta, iskoristivši „pauer plej“ i do kraja sačuvali rezultat.
Takmičenje se za selekciju Srbije nastavlja već u utorak od 20 časova protiv još jednog od favorita turnira, ekipe Španije koja je danas savladala selekciju Kine rezultatom 3:1. U prvom meču turnira, Belgijanci su posle produžetka savladali Australije sa 3:2.
Povezana vest:  KUGLANJE, Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju