Aleksandar_Ristic_safs_veproviAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

Ratnicima slomljena koplja

 

 

U petom kolu Nacionalne lige Srbije, aktuelni šampioni, Divlji Veprovi, savladali su Ratnike iz Čačka rezultatom 34:14 (14:0, 14:0, 6:6, 0:8).

U timu Veprova nije bilo nekoliko startera ali i bez Strahinje Mrvića i Miloša Rakonjca, uspeli su da lako savladaju Ratnike.

Veprovi su krenuli snažno, a prve poene postigao je Janoš Serfozo hvatanjem za 50 jardi nakon prelepog pasa Menija Dijaza, kvoterbeka Veprova. Nakon toga, Aleksandar Ristić, trkač i trener domaćih, je dva puta posetio end zonu Ratnika. Konačan rezultat na poluvremenu je postavio Filip Nedeljković hvatanjem za 12 jardi. Na poluvreme se otišlo rezultatom 28:0.

Povezana vest:  Sutra počinju jubilarne 50. omladinske sportske igre

Drugo poluvreme je otvorio još jedan tačdaun Janoša Serfoza koji je uhvatio pas na 5 jardi od protivničke end zone i lagano se ušetao. Rezultat je bio 34:0.

U drugom poluvremenu, šansu su dobili svi mlađi igrači tako da su to Ratnici vešto iskoristili. Prve poene za gostujuću ekipu je postigao Miloš Protić trčanjem za 5 jardi. Nakon toga, konačan rezultat je postavio Miloš Maksimović. Na kraju utakmice rezultat je bilo 34:14.

Povezana vest:  NHL rezultati, sreda 2. decembar

– Uvek je teško igrati ovakve utakmice jer svako želi da pobedi šampione, a naročito tim koji je željan dokazivanja u najjačem takmičenju. Iako nismo bili motivisani kao protiv Lacija, siguran sam da su igrači dali sve od sebe. Lično nisam zadovoljan prikazanim u drugom poluvremenu, a Ratnici su pružili odličnu partiju. Sledeću utakmicu igramo za dve nedelje što nam daje priliku da se odmorimo i pripremimo za utakmicu sa Plavim Zmajevima kojima je jedini cilj pobeda. Imamo još četiri utakmice do kraja sezone tako da nema više kalkulacija. Sledeća dva meča će nam obezbediti prednost domaćeg terena u plejofu tako da ćemo se ozbiljno pripremati.- rekao je Aleksandar Ristić, trkač i glavni trener Veprova.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Sjajni Luka Popović

Od mlađih igrača, istakao se mladi kvoterbek Veprova, Stefan Stefanović, koji je kompletirao nekoliko pasova. Takođe se istakao i Srđan Bošković, hvatač kojem je ovo prva sezona u prvom timu Veprova.

U sledećem kolu Nacionalne lige Srbije, Veprovi dočekuju Plave Zmajeve iz Beograda dok Ratnici igraju u Požarevcu protiv Odmetnika.