Ana Sreckovic 2U „Pioniru“ u nedelju „Palilula kup“ u ritmičkoj gimnastici
 
Gimnastičko društvo „Palilula“, uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Palilula, organizuje u nedelju, 5. aprila, međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici „Palilula kup“, 22. po redu, koji će se održati u velikoj sali hale „Pionir“ od 9 do 20 časova. Učestvovaće 140 najboljih ritmičarki iz 27 klubova iz Srbije, Hrvatske, Izraela, Češke Republike, Rusije, Bugarske, Slovenije, Crne Gore i BiH.
Program ovogodišnjeg „Palilula kupa“ biće izuzetno zanimljiv i kvalitetan, jer dolaze cenjeni svetski stručnjaci sa svojim takmičarkama. Biće pet vrhunskih trenera, među kojima je bivša svetska šampionka Silvija Miteva, zatim Ruskinja Fira Voronova koja trenira izraelsku reprezentativku Natali Mendelson, pa Magdalena Brežeska i druge. Posebno zanimljivo biće svečano otvaranje u 12 časova na kome će učestvovati 400 devojčica, polaznica škole ritmičke gimnastike GD „Palilula“.
Gimnastičko društvo „Palilula“ je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. godine, koji je do 1999. godine negovao pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz ovo društvo prošlo je oko 70.000 gimnastičarki, 57 JU i SCG reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, tri učesnice Olimpijskih igara (Seul i Barselona). Sada imaju oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a njih 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.
Povezana vest:  ŠAH VESTI KUP, Nerešeno u derbiju Smederevaca i Beograđana